Flere hundre i kø på Moa-åpning

Presis klokka 10.00 åpnet det nye kjøpesenteret på Moa.
Nyheter

Olav Thon og ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal åpnet nybygget i den Thon-eide kjøpesenterkjeden på Moa.

– Da jeg som ung jente fra Stordalen tok bussen til Ålesund for å kjøpe meg slengbukse eller ei ny plate og reiste forbi Moaområdet så det helt annerledes ut. Store jorder, den lange alleen av trær, og hester. Utviklinga og motsetningsforholdet mellom Moa og bysentrum er fortsatt reelt. Som politikere ønsker vi å finne den gode balansen der både Moa og bysentrum kan leve godt i som opplevelse- og handelssenter, sier Eva Vinje Aurdal.

– Vi ønsker videre utvikling av Ålesund som det attraktive, kraftfulle, urbane sentrum mellom Bergen og Trondheim. Vi vil befeste vår posisjon som Nordvestlandets hovedstad. Når vi nå har Olav Thon med på laget og i dag åpner et av landets største kjøpesenter – er det med tro på og ønske om at dette vil styrke oss i arbeidet om å nå dette målet, sier hun.

Olav Thon takket politikerne i Ålesund for at de våger å tenke stort.

– Ser man framover er det ingen tvil om at Ålesund vil bli mye større som by. Og da blir Moa en naturlig møteplass, sa han.

Sissel Berdal Haga, designansvarlig i Olav Thon-gruppen og samboer med Olav Thon, har vært ansvarlig for designen i den nye delen av kjøpesenteret. Hun sier hun har vært inspirert av fjord og fjell og majestetiske rom.

  Foto: STIG VÅGNES

 

– Jeg lar meg stadig imponere av sunnmøringenes stå-på-vilje og krav til kvalitet. For oss i Olav Thon-gruppen er det viktig at designen er slik at kundene velger oss i stedet for andre. Når man kommer inn dørene hos oss skal man få følelsen av å komme inn til noe elegant, sa Sissel Berdal Haga, som er halvt sunnmøring med far fra Valldal, til Sunnmørsposten.

Til stede under åpningen var også flere hundre tilskuere, som stod klare til å ta den nye delen av senteret i bruk.

Sunnmørsposten er på plass og oppdaterer. Vi kommer tilbake med sak og flere bilder

Les mer om nybygget her:


Eiere av nytt serveringssted på Moa skuffet over skjenke-nekt:

– Vi føler vi blir diskriminert fordi vi holder til på Moa

De skal starte sitt andre serveringssted på Moa og fikk avslag da de søkte om skjenkebevilling. Nå anker de til fylkesmannen.

 

Her skal alt være klart til klokka 10 torsdag:

30 nye butikker og seks nye serveringssteder åpner på Amfi Moa

Det siste døgnet før torsdagens nyåpning på Amfi Moa ble hektisk for alle. Spesielt for senterleder Anne Mari Rødal Kleppe som må vente til alle butikkene er ferdigstilt før hun og medhjelperne kan begynne å gjøre fellesarealene klar.Torsdag åpner den ny kinoen på Moa

Håper å innfri folks kinoforventninger

Folk her oppe er opptatt av estetikk og ordentlig kvalitet. De har venta veldig lenge på et nytt kinosenter, og vi vil gjerne matche forventningene deres.