Det polske bemanningsselskapet avviser å ha forbindelse med bemanningsselskaper med dårlig rykte i Polen. Lokale verft er fornøyd med samarbeidet

– De opptrer ryddig overfor oss og ansatte

Lokale verft benytter seg av et polsk bemanningsselskap med kontroversiell historie.

Godt fornøyd: Vard, her illustrert ved verftet i Brattvåg, inngikk avtaler med Skanpol da aktiviteten i offshoremarkedet økte igjen i 2018. I dag har de rundt 100 arbeidere fra bemanningsselskapet i jobb. Arkiv.  Foto: Staale Wattø

Vi har ikke avdekket noe negativt om dem

Hege Akselvoll, Vard
Nyheter

Denne historia starter i 2016, med en rapport fra det nederlandske universitetet i Leiden. Den satte søkelys på nordkoreanske arbeidere i Vesten. Regimet leide ut arbeidere til slavelignende arbeidsforhold, blant annet til verftsindustrien i Polen. Årsaken til dette var Nord-Koreas behov for utenlandsk valuta etter år med harde økonomiske sanksjoner.