Statsbygg gir opp å skifte ut gamle fengselsvinduer

Trekkfull jul for fangene i Ålesund fengsel

Gamle vindu i Ålesund fengsel skulle skiftes ut. Men etter en tung prosess med Ålesund kommune, gir Statsbygg opp.

FENGSEL: Ålesund fengsel trenger å bytte vinduer, men Statsbygg avslutter det planlagte arbeidet med vindusutskifting, og viser til en tung og krevende prosess med Ålesund kommune. Mange av vinduene til cellene er trekkfulle og vanskelig å lukke, forteller fengsels-leder Frode Johansen.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

– Vi synes hele prosessen rundt utskifting av vinduer har vært en tung og krevende prosess. Det er ikke tvil om at vi hadde sett for oss dette løst på en enklere måte. Vindusløsningene som vi har måttet utvikle under vår dialog med Ålesund kommune, har medført at disse er blitt mer omfattende og mer kostbare. Dette førte til at vi måtte redusere antall vinduer i søknaden vår, skriver Tore Fauskanger, prosjektleder i Statsbygg i et skriv til Ålesund kommune.