Preget fregattbesetning tas hånd om på mottakssenter

Besetningen på fregatten Helge Ingstad er preget og tas hånd om på et mottakssenter på Haakonsvern. Åtte personer er rapportert skadd etter kollisjonen.

Fregatten KNM Helge Ingstad er evakuert etter en kollisjon med en tankbåt ved Stureterminalen i Øygarden. Alle i fregatten er evakuert. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix 

Nyheter

Forsvaret holdt torsdag ettermiddag en pressekonferanse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola utenfor Stureterminalen i Hordaland.

Kollisjonen skjedde klokken 4.03 natt til torsdag. Fregatten tok inn vann og drev på grunn. Besetningen på 137 personer ble evakuert og åtte ble lettere skadd.

– Fartøyet manglet styreevne rett etter hendelsen, sier kommandør Sigurd Smith i Sjøforsvarsstaben. Han sier de har grunn til å tro at styreevnen ble borte som følge av kollisjonen

To av de skadde ble sendt til Haukeland universitetssjukehus og seks til kontroll på legevakten. To er fremdeles på legevakten torsdag ettermiddag, mens de fire øvrige er tilbake på Haakonsvern.

– Jeg har møtt besetningen. De er preget av det som har skjedd, men vi tar godt vare på dem, sier kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, sjef for Sjøforsvaret.

Det er opprettet et mottakssenter på Haakonsvern og også et pårørendesenter og en pårørendetelefon.