Thea Helseth er glad hun har en toppidrettsutøver som kjæreste:

Superpar ser mot Tokyo

De kan bli et nytt superpar i norsk idrett; Thea Helseth fra Ålesund og Felix Baldauf fra Kristiansund.

ol i blikket: Thea Helseth og Felix Balduf er kjæresteparet som begge satser mot Tokyo-OL i 2020. Helseth er en av norsk rosport store framtidshåp, mens Balduf allerede har markert seg internasjonalt innen brytesporten med EM-gull som senior i 2017 som sitt foreløpige høydepunkt i karrieren. FOTO: PRIVAT  Foto: privat

Nyheter

For ni måneder siden ble de et kjærestepar; roeren Thea og bryteren Felix, hun 22 år, han to år eldre.

– Vi er ikke samboere ennå, men det er veldig fint for oss begge at vi driver med toppidrett. Det blir mye hardtrening og vi vet begge hva som kreves, sier Thea Helseth, en av de mest lovende innen norsk rosport.

I år ble hun blant annet nummer fire under U23-VM. Da rodde hun aleine i singlesculler. Neste år sikter hun å stritte i en dobbeltsculler siden det blir båten Norge skal satse mest på. – Jeg skal sitte i den beste båten, sier Thea med trykk på skal. Hun har alltid vært sta, ambisiøs og målrettet. Og i likhet med storebror Martin tåler hun store treningsmengder.

– I fjor mistet jeg VM siden jeg var plaget med ribbeinsskade. Det går bedre nå, men jeg merker det i muskulaturen når jeg er sliten. Oppfølginga av fysioterapeut er derimot god, sier Helseth.

Nylig avsluttet Thea en tre ukers høydetrening i Sierra Nevada, sammen med de fire andre damene som skal kjempe om plass i dobbeltsculleren. Det kan bli OL-båt om to år.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg responderte på høyden siden det var første gang for min del med et slik opphold, sier Thea Helseth.

I februar blir det samling i Portugal og allerede etter den samlinga blir den beste kombinasjonen i en dobbeltsculler satt sammen.

Begge vil til Tokyo

I likhet med kjæresten fra Nordmøre er Tokyo-OL i 2020 det største framtidsmålet for Thea Helseth. – Ja, jeg håper å komme til Tokyo, men trolig vil OL i 2024 være enda mer gunstig, sier Thea. Hun vet det tar tid å markere seg internasjonalt i kondisjonsidretten roing.

Felix Balduf har allerede kommet langt i den tradisjonsrike OL-idretten bryting (har stått på OL-programmet siden det første mesterskapet i 1896). Balduf ble europamester som junior i 2014, men bragden var enda større da han ble seniormester i EM i fjor.

– Felix har slitt med et brudd i ei skulder, men kom seg til semifinalen i VM nylig. Han satser på å komme til OL i 97 kg-klassen, kan Thea Helseth fortelle om kjæresten. Balduf er også kjent for mange fra TV2 Livsstils serie «Bloggerne». 24-åringen er aktiv på sosiale mediene og har blant annet 11000 følgere på Instagram.