Dette er juryens forslag til Nye Moldes kommunevåpen – designet i Kristiansund

Juryen mener nye Molde kommune bør få nytt kommunevåpen, og velge alternativet «Storslått og energisk».

STORSLÅTT OG ENERGISK: Juryens forslag til nytt kommunevåpen.  

Nyheter

(RBnett:) Juryen mener nye Molde kommune bør få nytt kommunevåpen, og velge alternativet «Storslått og energisk». Forslaget ble vedtatt med knappest mulig flertall. Et mindretall av juryens medlemmer mener at den nye kommunen bør velge Moldes eksisterende kommunevåpen.

«Storslått og energisk» viser fjell- og/eller bølgetopper i energisk samspill. Den ene bevegelsen skaper grunnlag for den neste og til sammen danner de et mangfoldig landskap.

Forslag til kommunevåpen for nye Ålesund strømmer på:

Slik vil de unge ha byvåpenet

– Det er litt vanskelig for det er begrenset hva vi får lov til å gjøre, sier Selma Steen Bjørlykke (14).


Dynamikken i formene skal symbolisere samarbeidet, livskraften og energien som bor i menneskene, næringslivet og kulturen. Motivet er enkelt med en tydelig identitet gjennom sterke former og rene farger bestående av hvit og blå.

«Storslått og energisk» er utarbeidet av grafisk designer Gunveig Vanvik i firmaet Eggedosis i Kristiansund. Som vinner av designkonkurransen mottar de et honorar på 50.000 kroner.

Prosessen videre

Det er opp til politikerne i Midsund, Molde og Nesset å avgjøre hvorvidt «Storslått og energisk» blir tatt i bruk som nytt kommunevåpen. Fellesnemnda for nye Molde kommune skal drøfte saken 28. november. Deretter kreves det likelydende vedtak i de tre kommunestyrene.

Denne saken sto først på trykk i Romsdals Budstikke.