Ålesund kommune får ny frist fra Mattilsynet

Mattilsynet har gitt Ålesund kommune ny frist for å ferdigstille en fullgod reservevannsforsyning.

DRIKKEVANN: Abonnenter i Ålesund, Sula og Giske, næringsmiddelindustrien inkludert, er avhengige av en fullgod vannforsyning.  Foto: June R. Johansen

Nyheter

Denne er nå satt til 1. desember 2023. Det er andre gang det er gitt utsatt frist. Imidlertid bemerkes det at Ålesund er i en svært alvorlig krisesituasjon dersom dagens renseanlegg blir satt ut av spill.

Fristen er endret for andre gang med bakgrunn i ny fremdriftsplan som er oversendt Mattilsynet 30.10.18.

Årsaken til at vannverket trenger lengre tid, er at det skal utredes et tredje plasseringsalternativ på Rødset, siden det er politisk bestemt å gå bort fra plassering av renseanlegg i Fremmerholen.

Ifølge skissert fremdriftsplan tas det sikte på at utredningen av anlegget på Rødset vil pågå til april 2019. Deretter kommer kommunal behandling fram til august. Regulering, prosjektering med mer vil pågå fram til februar 2021, men dette kan muligens reduseres. Byggetid er anslått til å vare 2,5 år, slik at anlegget er ferdig 1. august 2023, med prøvedrift fram til 1. desember 2023.


Tomt til nytt vannbehandlingsanlegg skal utredes:

Her er den nye tomtaFremmerholen-alternativet kan bli lagt dødt:

Spenning om plassering av nytt vannbehandlingsanlegg

Alt tyder på at Ålesund bystyre nå går for å utrede plassering av nytt vannbehandlingsanlegg på Rødset. Det er mer usikkert om Fremmerholen-alternativet legges dødt en gang for alle.Vannbehandlingsanlegg i Ålesund:

Enstemmig bystyre: Over og ut for Fremmerholen

Naboene i Fremmerholen kunne slippe jubelen løs i bystyresalen. Det blir ikke noe vannbehandlingsanlegg i friområdet.

 
Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter