Diskusjon etter navneforslag:

– Vi var først med ideen om å kalle rådhusplassen opp etter Rønneberg

Per O. Hofseth i Sunnmøre Forsvarsforening påpeker at det var de som først kom på ideen om å kalle rådhusplassen opp etter krigshelten Joachim Rønneberg. I tillegg ønsker de å sette hans navn på et fartøy. Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista) sier han ikke hadde kjennskap til forsvarsforenings planer i forkant av sitt forslag.

Statuen på rådhusplassen: Statuen ble avduket på Rønnebergs 95-årsdag den 30. august 2014. Joachim H. Rønneberg sovnet stille inn natt til 21. oktober i år, 99 år gammel.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

I en artikkel publisert i Sunnmørsposten 13. november, fremmer Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista) forslag om om at plassen øst for rådhusets høyblokk, kjent som rådhusplassen, kalles opp etter nylig avdøde Joachim H. Rønneberg. Slik at statuen av krigshelten blir stående på det som får navnet Joachim H. Rønnebergs plass.