Rolls-Royce

Første test av selvgående ferje

Viktig begivenhet for Rolls-Royce: Verdens første autonome ferjereise gjennomført.
Nyheter

– Rolls-Royce og det statseide finske ferjeselskapet Finferries har i dag demonstrert verdens første autonome fergereise. Demonstrasjonen med bilferja «Falco» fant sted i skjærgården sør for Turku (Åbo), heter det i en pressemelding.

Falco har navigasjonsløsninger fra Rolls-Royce, både for å styre autonomt og fjernstyrt på strekningen Parainen - Nauvo. Kunstig intelligens bidro til å oppdage gjenstander i sjøen og omgivelsene. En rekke avanserte sensorer er plassert på ferja, noe som gjør at totalbildet har større detaljgrad enn et menneskelig øye kan fange opp.

– Ferja endret kurs for å unngå objekter i sjøen uten at mannskapet blandet seg inn i navigasjonen, heter det.

Under den autonome overfarten ble også Autodocking fra Rolls-Royce demonstrert for første gang. Systemet sørget for at fartøyet automatisk justerte kurs og fart inn mot kai, og gjennomførte en automatiske dokking uten menneskelig intervensjon.