Sparebanken 1 SMN vil at flere sunnmørske talenter skal søke om penger

– Nå må dere våkne

Det er ikke vanlig å måtte oppfordre sunnmøringen til å søke om å få penger, men det ser Sparebanken 1 SMN seg nødt til å gjøre.

Søker talenter: Marita Løvik Stadsnes, banksjef i Ålesund, og Jan Rune Hurlen, banksjef for næringsliv på Sunnmøre, vil at flere lokale talenter skal søke på talentprisen deres. Søknadsfristen er 10. desember.  Foto: Staale Wattø

Det hadde ikke vært dumt å få lov til å støtte den neste Sigrid

Jan Rune Hurlen
Nyheter

Sparebanken 1 SMN har siste 15 årene delt ut mer enn ti millioner i talentstipender til mennesker i aldersgruppen mellom 18 og 30 år, men storparten av disse har gått til trøndere.

Nå ønsker Marita Løvik Stadsnes, banksjef i Ålesund, og Jan Rune Hurlen, banksjef for næringsliv på Sunnmøre, at de sunnmørske talentene også kjenner sin besøkelsestid.

– Nå må dere våkne, for jeg er helt sikker på at her er mange flinke, lokale talenter, sier Løvik Stadsnes.

Talentstipendet het tidligere Tæl, og deles ut til talenter innen kultur, idrett eller til unge gründere. Vinnerne får stipend på 20.000 kroner – i tillegg til en hovedvinner i hver av kategoriene som får 50.000 kroner.

– Vi ønsker at en større del av potten skal gå til lokale talenter, og vi er opptatt av at de skal få heder som står i forhold til innsatsen. Lokalt er vi særlig gode på gründervirksomhet, og i tillegg skjer det mye spennende innen kultur, for eksempel knytta til musikk- dans og dramalinja på Fagerlia og UKM. Det hadde ikke vært dumt å få lov til å støtte den neste Sigrid, sier Hurlen.

Samtidig foregår det mye godt arbeid i regionen innen idrett også, og i fjor vant Sigurd Holten Bøen, som svømte inn til NM gull i butterfly, et idrettsstipend.

Trøndertungt

Mesteparten av stipendpengene har gått til trøndere, og blant juryen er det også trøndertungt, med Eli Arnstad, Eldar Rønning og Jorunn Nordskag som juryledere.

– Jeg tror årsaken til at det har blitt flest trøndere som har vunnet stipend, er at vi lokalt ikke har vært gode nok på markedsføring og kommunikasjon rundt stipendene. Man må kjenne til ordningen for å kunne søke. Jurylederne henter inn kompetanse fra vår region i juryarbeidet, og vi har spilt inn blant annet Per Erik Dalen fra ÅKP som en som kan delta i juryarbeidet, sier Hurlen.