Kirka får spille videre

Kommuneoverlegen støtter menigheten etter naboklager på støy fra klokkespill i Ålesund kirke.

Klokkespill: Lyden fra klokkespillet i Ålesund kirke overskrider ikke «dagliglivets alminnelige risiko», mener kommuneoverlegen. De 37 små og litt større klokkene ble i sin tid gitt i gave til kirka og byen fra Stiftelsen Kjell Holm. Arkivfoto: Nils-Harald Ånstad  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Etter ikke å ha nådd helt fram hos Ålesund og Volsdalen menighet, klaget naboer til kommuneoverlegen på støy fra klokkespillet ved kirka.

Spesielt reagerer beboere i Kirkegata på at klokkene spiller så ofte som hver kvarter fra morgen til kveld. Nå har kommuneoverlegen kommet fram til at saka ikke krever behandling etter folkehelselovens bestemmelser, og at saken finner sin beste løsning gjennom fortsatt dialog mellom partene.