Terrortiltalt kvinne fra Nordfjord nekter skyld

Den somaliske kvinnen fra Nordfjord som er tiltalt for IS-deltakelse, stiller seg avvisende til tiltalen.
Nyheter

Politiet mener kvinnen lot seg rekruttere til ekstremistorganisasjonen mens hun bodde i Nordfjord, men de mistenker ikke at hun har samarbeidet med noen i nærområdet.

Sunnmørsposten har tidligere omtalt saken her. Tiltalen mot kvinnen ble kjent tidligere i uken, og nå kommenterer advokat Steingrim Wolland saken overfor NRK.


Kvinne bosatt på Vestlandet tiltalt for IS-deltakelse

En somalisk statsborger bosatt på Vestlandet er den første kvinnen som blir terrortiltalt i Norge.

 

– Hun er helt avvisende til tiltalen, sier Wolland, og legger til at ingen i lokalmiljøet har oppfattet henne som radikalisert eller påfallende religiøs.

Kvinnen ble pågrepet på flyplassen på Gardermoen i desember i fjor, ifølge NRK. Politiets sikkerhetstjeneste mener hun hadde forsøkt å slutte seg til ekstremistgruppa IS i Syria. Til tross for at hun aldri nådde fram, er kvinnen tiltalt for å ha deltatt i IS.

– Deltakelsen skjer mens hun fortsatt er i Norge. Tiltalen går på å bidra i forbindelse med propagandavirksomhet for IS og å sette personer i kontakt med gruppas fasiliteringsnettverk i Syria, sa statsadvokat Marit Formo i Det nasjonale statsadvokatembete tidligere i uken.

– Hun nekter for planer om la seg rekruttere til IS, eller at hun ville til IS-land, sier Wolland. Kvinnen er heller ikke enig i den delen av tiltalen som sier at hun har overført penger til terrorister.