Varmt og vått

Meteorolog: – Det ser ikke så bra ut for Julaften.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Arkivfoto/Knut Arne Aarset

Nyheter

Hvert år finnes håpefulle sunnmøringer som ønsker seg en hvit jul. Men Vestlandsværet kan være både mildt og vått. I år er intet unntak, skal vi tro vakthavende meteorolog Gunnar Livik hos Meteorologisk institutt.

– Julaften ser det ut til at Sunnmøre får sørvest stiv til sterk kuling. Det vil bli nedbør fra tidlig morgen og temperaturene vil stige raskt, forteller Livik, som legger til at temperaturene vil ligge rundt 6–7 grader i lavlandet.

Du må dermed et godt stykke opp i høyden for å finne snø.

– Det er mulig det blir litt sludd i lavlandet tidlig på dagen, men dette vil fort gå over i regn. Når temperaturene stiger må man opp imellom 400 og 600 meters høyde for å få nedbøren i form av snø, fortsetter Livik.

– Det ser dårlig ut for en hvit julaften, legger han til.

Litt hvitt før jul

For dem som trenger snø for å komme i julestemning er det større håp de kommende dagene. Både lørdag og søndag er det nemlig mulig at nedbøren kommer som snø.

– Lørdag blir det stort sett oppholdsvær. I løpet av ettermiddagen vil det komme sludd, og muligens noe snø. Snøgrensa vil ligge på rundt 200–400 meter, sier Livik. Han opplyser at det også søndag vil bli nedbør i form av sludd.

Usikkert

Livik har heller ikke oppløftende meldinger å komme med for romjula.

– Slik det ser ut nå vil det være mildt. Rundt en 6–7 grader, også tirsdag og onsdag. Livik understreker imidlertid at prognosene for romjula er ganske usikre.

– Det er knyttet en god del usikkerhet til prognosene. Spesielt tirsdag og onsdag, sier han.