Julegaver på avveie: Vet du hvem «oldefar Steinar» er?

Hvem er «oldefar Steinar» som har sendt julegaver til «Hanna» og «Storm»? Ble funnet i Ålesund 17. desember.

Funnet i Ålesund Bilde av konvoluttene som Posten er på jakt etter rett mottaker til, kom inn i Ålesund.   Foto: Posten

Nyheter

Hvert år kommer mange pakker og julehilsener inn til Posten som mangler adressemerking eller fullstendig navn.

Nylig kom det inn et par julegaver i hver sin konvolutt som gjorde ekstra inntrykk på Postens julegavedetektiv Åse Lerfald.

– Dette var litt spesielt, så jeg vil gjerne høre om noen av deres lesere kan hjelpe oss. Det er to konvolutter med penger til «Hanna» og «Storm», forteller hun til Sunnmørposten.

Julegavene ble funnet 17. desember i Ålesund og bortsett fra fornavnene, har Lerfald få «spor» å gå etter. Om noen kjenner til hvem det kan være, kan de ta kontakt via nettsida til Postens juledetektiv (ekstern lenke).

(saka fortsetter under)


Julegaver stjålet fra godstog fra Bodø

Innbruddstyver tok seg inn i en postkonteiner på et godstog mellom Bodø og Oslo. Et ukjent antall julepakker er stjålet.

 

Rusavhengige fikk møkkete klær og søppel i julegave

Da det skulle deles ut julegaver folk i bygda hadde pakket inn til rusavhengige i Nordre Land, var møkkete klær og søppel blant det som var pakket inn.


Lerfald har årlig jobben med å spore opp mottaker eller avsender av pakker som er kommet til «villspor». Hun legger ikke skjul på at det ofte blir berørt.

– Slik som med disse, når jeg ser det er noen som har sendt gaver til oldebarna. Da får jeg litt vondt inni meg om de ikke skulle komme fram. Om de blir funnet, blir det jul på meg også, sier hun lattermildt.

nettsida til Postens juledetektiv kan du hjelpe å finne riktig mottaker til julepakker på avveie.


PostNord: Rekordår for pakkesendinger i posten

Det har vært et rekordår så langt for pakkesendinger i PostNord, spesielt i jula. Selskapet peker på økt netthandel som en hovedårsak til økningen.