Skredfaren øker på Sunnmøre

Varsom.no oppjusterer farenivået lørdag ettermiddag.

Illustrasjonsfoto 

Nyheter

Varselet for nyttårsdaften og de påfølgende dagene er blitt økt til nivå 3. Justeringen ble gjort lørdag ettermiddag, og nivå 3 tilsvarer betydelig fare for snøskred.

Varsom.no skriver dette om forholdene, gjeldende for 31. desember og dagene fremover: "Svært høye temperaturer og regn gir krevende forhold i fjellet nyttårsaften. Skredproblemene vil være ulike former for våte skred som følge av regn høyt til fjells. Det ventes naturlig utløste skred i alle himmelretninger og eventuelle vedvarenede svake lag kan bli påvirket. Det er lite snø i regionen og dette vil begrense skredstørrelsen. Faregraden ventes å øke til 3-betydelig. Følg med på oppdaterte varsel søndag ettermiddag."