Frøy-gruppen kjøper servicebåtselskapet Stava Sjø

Frøy-gruppen har gjennom selskapet Frøy Vest AS kjøpt opp Stava Sjø AS som har sitt hovedkontor i Haugesund og base i Valevåg. Stava Sjø driver innen drift av servicebåter, og er godt etablert i havbruksnæringen.

OPPKJØP: Daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde (til høyre) og Trond Stava i Stava Sjø. 

Nyheter

Dette melder Frøy Vest i ei pressemelding. Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester spesielt rettet mot havbruksnæringen. Stava Sjø, som har 17 ansatte, omsatte for i overkant av 35 millioner kroner i 2017.

- Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland. Med oppkjøpet av Stava Sjø er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Rogaland og videre sørover, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.


Frøy Vest satsar i Ålesund – har flytta all verksemd frå Ørsta

Vil vekse frå Ålesund

Serviceselskapet Frøy Vest etablerer seg med ny base i Ålesund.

 

Maritim kompetanse

Stava Sjø, som ble etablert i 2011, tilbyr nye og moderne servicebåter med kompetent mannskap primært til havbruksnæringen men tar også ta på seg oppdrag inn mot andre områder. Stava Sjø har i dag 3 fartøy som alle er spesialutrustet for servicetjenester.

Selskapet er veletablert med et godt samarbeid med flere viktige aktører innenfor havbruksnæringen i området rundt Haugesund, Bergen og Sogn. I Valevåg disponerer Stava Sjø egen base med, verksted, lager, samt utearealer og kai.

- Vi er svært tilfreds med at Stava Sjø nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, sier Trond Stava i Stava Sjø.

Ørsta:

Kjøper dykkarselskap i Øygarden

Frøy-gruppa kjøper dykkarselskapet Seadive AS i Øygarden ved Bergen. Oppkjøpet skjer i regi av Frøy Vest i Ørsta.