Ålesund sjukehus:

Fakkelmarkering mot helsekutt

Mandag 21. januar arrangeres det fakkelmarkering i Ålesund i protest mot kuttene i Helse Møre og Romsdal.

Ålesund sjukehus: Flere avdelinger står foran krevende sparetiltak når styret i Helse Møre og Romsdal krever at 200 årsverk skal fjernes. Nå varsles det fakkeltog ved sjukehuset i protest mot kuttene.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

– Nå må befolkningen på Sunnmøre stå sammen og vi må si i fra høyt og tydelig hva vi mener! Vi godtar ikke et rasert helsetilbud, svekket pasientsikkerhet, rovdrift på ansatte, og vi vil si hva vi mener!

Slik beskrives det varslede fakkeltoget ved Ålesund sjukehus mandag kveld. Ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal (Ap) er blant dem som skal holde appell, det samme skal ordfører i Haram, Vebjørn Krogsæter (Sp), Eva-Britt Langva, fylkesleder i Landsforbundet for pårørende og Maiken Solberg, representant for sjukepleiestudentene ved NTNU.

Fakkelmarkering og underskriftskampanje mot sjukehuskutt:

– Vi kan ikke godta alle kutta

– Vi kan ikke godta et kutt på 200 stillinger. Vi kan ikke godta at pasientsikkerheten og ansattes vilkår blir satt på spill, sier Siv Katrin Ulla, som står ansvarlig for den varslede protesten ved Ålesund sjukehus.


Også direktør Bente Lund Jacobsen i Næringsforeningen er blant appellantene.


Anette synest ho klarte seg bra, trass i dei vonde og ubehandla opplevingane. Så sa kroppen stopp

– Eg reagerte med vantru då nyheita kom, om at dei vil kutte døgntilbodet i psykiatri på Sjøholt. Sjølv har eg fått uvurderleg hjelp der.

 

Det er Ålesund arbeiderparti som står som arrangør for Facebook-arrangementet, men det presiseres at alle er velkommen til arrangementet.

Siste om Helse Møre og Romsdal: Les alle sakene her.


Få oversikt: Dette er kutt-planene til Helse Møre og Romsdal

Helse Møre og Romsdal må nedbemanne 200 årsverk. Sunnmørsposten har fått tilgang til et utkast til flere av kutt-forslagene som trolig blir presentert 24. januar.

 

Leserinnlegg fra Ålesund Arbeiderparti:

«Åpent brev til Helse Møre og Romsdal HF v/ styreleder»

Helse Møre og Romsdal HF, har startet året med en hektisk prosess, for å tilfredsstille styret sitt benkeforslag med å redusere med 200 årsverk.Meninger:

«Legg ned helseforetakene!»

Historien om etableringen av helseforetaksreformen for seksten år siden er en historie om et prosjekt som ble dyttet gjennom på rekordfart.Har vurdert samanslåing av fødeavdelingane i Volda og Ålesund:

– Alle steinar blir snudd før vi gjer endeleg vedtak

Fødeavdelingar, sengepostar og psykiatri blir diskutert når Helse Møre og Romsdal skal kutte i drifta.Tillitsvalgte ved Ålesund sjukehus fortviler:

Vurderer rettslige skritt

Ansattrepresentanter mener kuttvedtaket i Helse Møre og Romsdal er ulovlig. – Det hjelper ikke å kutte stillinger når vi allerede må leie inn folk.Mørebenken vil sjå nærare på om Trøndelag tek helsekroner frå Møre og Romsdal

Møre og Romsdal har ni stortingsrepresentantar og ein skakkøyrt helseøkonomi. No vil dei sjå på om fylket får nok pengar.Sylvi Listhaug (Frp) godtek ikkje at Møre og Romsdal blir underbruk av Trøndelag

Sylvi Listhaug (Frp) reagerer sterkt på forslaget om å kutte i psykiatritilbodet på Sjøholt. No meiner ho Helse Midt-Norge må sjå på korleis pengane blir fordelt.Anne-Lise Tellnes er sjølv brukar av Sjøholt DPS:

– Folk er fortvila. Det er eit veldig godt tilbod som no kan bli lagt ned

Anne-Lise Tellnes er blant dei som i dag har tilbod om brukarstyrt seng på Sjøholt DPS. Som sekretær i Mental Helse i Ålesund, har ho i løpet av helga blitt kontakta av over 90 personar.