Dybvik Klippfisk vant pris i matkonkurranse

Klippfiskprodusentene i Sula stakk av med prisen «Årets sjømat foredlet» under årets matkonkurranse i Det Norske Måltid.

Finalen i Det Norske Måltid startet med at alle festdeltakere fikk smake på noen av de 36 produktene som kom gjennom nåløyet. Maten blr tilberedt av Kokkelandslaget.  Foto: Bitmap

Nyheter

Det melder Det Norske Måltid i en pressemelding lørdag. Det var for sitt produkt «Carpaccio Loins Extra» at Dybvik Klippfisk fikk prisen.

I pressemeldingen er følgende oppgitt som juryens begrunnelse:

«Årets vinner er et produkt med tydelig stedlig tilhørighet Produktet speiler lange norske tradisjoner. Produktet er laget av norske råvarer av høy kvalitet, som er nennsomt videreforedlet. Vinneren kommer i en praktisk forbrukerpakning med tydelig profil og god informasjon. Dommerne sier at vinneren er et flott og delikat produkt med perfekt munnfølelse. Produktet lukter rent og godt, og har en rik og balansert smak. Ettersmaken er lang.»

Det Norske Måltid er en årlig konkurranse som kårer det beste mat- og drikkeproduktene i Norge.

I år ble det delt ut 12 priser til de beste matprodukter og råvarer, samt spesialprisen «Juryens utvalgte».

– Norske råvarer er i verdensklasse og det er en stor glede å følge disse suksesshistoriene. Vi ønsker at folk flest tar mer bevisste valg når de handler mat både til hverdag og fest, og heldigvis ser vi en positiv utvikling i forbrukermønsteret, skriver leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard i meldingen.