Sylvi Listhaug møter helseforetaket om kuttene

Skal besøke Ålesund sjukehus og Sjøholt DPS.

Kommer: Sylvi Listhaug kommer til Ålesund angående kuttene i Helse Møre og Romsdal.   Foto: Arkivfoto: Staale Wattø

Nyheter

Sylvi Listhaug (Frp) reiser mandag til hjemfylket for å møte ledelsen i helseforetaket og diskutere kuttene som er foreslått.

Helse Møre og Romsdal har lagt fram en tiltaksplan for å kutte 131 millioner kroner, i tillegg til allerede vedtatte tiltak for 69 millioner kroner i budsjettet for 2019. Blant tiltakene som diskuteres er nedlegging av sengeposter i distriktspsykiatrien på Sunnmøre.

Saka fortsetter under.


Enige om ny regjering: Frank Sve hevder det kommer penger til sjukehus

Frps Frank Sve hevder han har fått signaler om mer penger til sjukehusene. Han er strålende fornøyd med ny regjeringserklæring.Sylvi Listhaug (Frp) godtek ikkje at Møre og Romsdal blir underbruk av Trøndelag

Sylvi Listhaug (Frp) reagerer sterkt på forslaget om å kutte i psykiatritilbodet på Sjøholt. No meiner ho Helse Midt-Norge må sjå på korleis pengane blir fordelt.

 

Listhaug gikk tidligere i januar ut og krevde at styret i Helse Midt-Norge må se på hvordan pengene blir fordelt mellom helseforetaka.

– Jeg er redd for at Møre og Romsdal blir et underbruk av Trøndelag og St. Oalvs og at vi ikke får den delen av kaka som vi bør ha, sa stortingspolitikeren til Sunnmørsposten.

Hun reagerte også sterkt på forslaget om å legge ned døgnposten på Sjøholt DPS.

– Dette er et tilbud til pasienter innen rus og psykiatri, og det er ei gruppe regjeringen har sagt skal prioriteres, sa Listhaug.

Mandag kveld skal det også arrangeres en fakkelmarkering ved Ålesund sjukehus. 


Raser mot psykiatrikutt:

Overleger slår alarm: – Vi er sikre på at foreslåtte tiltak affiserer svært syke pasienter direkte

Tillitsvalgt stiller store spørsmål ved grunnlaget for utvelgelse av avdeling Sunnmøre DPS som eneste konkrete kuttforslag i Klinikk for psykisk helsevern og rus.Anne-Lise Tellnes er sjølv brukar av Sjøholt DPS:

– Folk er fortvila. Det er eit veldig godt tilbod som no kan bli lagt ned

Anne-Lise Tellnes er blant dei som i dag har tilbod om brukarstyrt seng på Sjøholt DPS. Som sekretær i Mental Helse i Ålesund, har ho i løpet av helga blitt kontakta av over 90 personar.

 

Anette synest ho klarte seg bra, trass i dei vonde og ubehandla opplevingane. Så sa kroppen stopp

– Eg reagerte med vantru då nyheita kom, om at dei vil kutte døgntilbodet i psykiatri på Sjøholt. Sjølv har eg fått uvurderleg hjelp der.