Demonstrerer mot fødekutt i Kristiansund

Søndag tar leger og folk til gatene i Kristiansund for å protestere mot helsekuttene.

Barnelege Anna Owczarz ved Kristiansund sjukehus er blant dem som skal holde apell i Kristiansund søndag. her holdt hun tale utenfor Stortinget i 2016, i forbindelse med sjukehusstriden.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Protest: Barnelege Anna Owczarz ved Kristiansund sjukehus er blant dem som skal holde apell. iprotesmohelsekuttensøndag.  Foto: privat

Nyheter

Et av tiltakene som styret i Helse Møre og Romsdal får på bordet i neste uke, er forslag om å slå sammen fødeavdelingene i Molde og Kristiansund.

Det betyr nedlegging av en av avdelingene.

Nå oppfordrer initiativtakerne hele Nordmøre til å delta i en markering for å protestere mot det man mener er en rasering av helsetilbudet. Demonstrasjonen skal gå fra rådhusplassen til sjukehuset, der det blir holdt appeller av ansatte og politikere.


Se grafikk - slik skal Helse Møre og Romsdal kutte:

Kan bli nedlegging av DPS og ambulansestasjoner, reduksjon av senger og kutt i rehabilitering

Ledergruppa i helseforetaket har kommet fram til ni ulike prosjekter som totalt skal kunne kutte kostnadene med ca. 133 millioner kroner, med oppstart i løpet av 2019.

 

– Nå opplever vi igjen at Nordmøringene blir redusert til tellekanter og tall på regneark på et kontor i helseforetaket. Vi frarøves vår sikkerhet og vår trygghet ved et enkelt regnestykke. Det kan vi ikke akseptere. Nok er nok! skriver Anna Owczarz og Ingrid Uthaug på vegne av initiativtakerne. De tillitsvalgte i Jordmorforeningen ved føde og barsel i Kristiansund advarer også mot kutte, i et åpent brev til styret.

– Vi kjenner alle de farer som er forbundet med lange transporter og eventuelle transportfødsler. Vi vet også at dette skaper utrygghet blant gravide og fødende, skriver tillitsvalgt Solveig Aarset Vatten.