Kilder til VG: Denne sunnmøringen debuterer som statsråd for KrF

Kan bli tre sunnmøringer i regjeringa

Eks-byråd i Bergen Dag Inge Ulstein (38) ligger an til å bli utviklingsminister for Kristelig Folkeparti, ifølge VGs kilder.

Byen i hans hjerte: Dag Inge er glad i Solevåg og Ålesund, men Bergen har blitt byen i hans hjerte, fortalte han i 2015. Nå kan det bli Oslo.   Foto: Odd Mehus

Nyheter

VG melder søndag at disse ligger an til å bli nye statsråder i Erna Solbergs utvidede regjering:

  • Barne-, familie- og likestillingsminister Kjell Ingolf Ropstad (33) fra Aust-Agder
  • Utviklingsminister Dag Inge Ulstein fra Hordaland
  • Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (57) fra Rogaland

Ulstein er opprinnelig fra Solevåg, men har i mange år bodd i Bergen, der han fram til november i fjor var finansbyråd.

Dermed kan det bli tre sunnmøringer i rejgeringen. Fra før er to sunnmøringer i dag ministere: Jon Georg Dale (samferdselsminister) og Harald Tom Nesvik (fiskeriminister).

– Sexolog

Dag Inge Ulstein tilhører mindretallet som ønsket å følge avgåtte partileder Knut Arild Hareides ønske om en venstredreining.

I flere medier omtales Ulstein som sexolog. Da Sunnmørsposten intervjuet Ulstein i helgapraten i 2015, sa han imidlertid følgende:

 – Det stemmer ikke at jeg er sexolog.

Ulstein fortalte da at han har en bachelor i teologi og en bachelor i arbeidslivs- og organisasjonspsykologi, og at han har bakgrunn som studentprest. I forbindelse med jobben som utviklingsleder ved Haraldsplass Diakonale Sykehus har Ulstein vært engasjert som ekspert i samlivsspørsmål, blant annet i avisa Bergens Tidende. Han sa til Sunnmørsposten at på dette feltet gjelder én ting: åpenhet.

Les portrettintervjuet fra 2015: Møt mannen som får Knut Arild Hareide til å føle seg som en gammel gubbe.

Ryker ut

Dersom ikke statsminister Erna Solberg (H) legger opp til noen indre rokeringer, betyr det at dagens barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland (H), landbruksminister Bård Hoksrud (Frp) og utviklingsminister Nikolai Astrup ryker ut av regjeringen.