Hareide trekker seg som parlamentarisk leder for KrF

Knut Arild Hareide takker nei til vervet som parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti. Rollen går i stedet til Hans Fredrik Grøvan.

Gir seg: Knut Arild Hareide trakk seg som KrF-leder etter at partiets landsstyre besluttet å gå inn i Solberg-regjeringen. Hareide ønsket selv samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Nå gir han seg også som partiets leder på Stortinget.   Foto: NTB scanpix

Nyheter

Det er klart etter at KrFs stortingsgruppe 2019–21 har konstituert seg og fordelt representanter i stortingskomiteene, opplyser partiet tirsdag morgen.

Hareide har sagt nei til å fortsette som parlamentarisk leder.

– Jeg er glad for at valgkomiteen og en enstemmig stortingsgruppe pekte på meg som parlamentarisk leder for KrFs stortingsgruppe. Men etter grundige overveielser og flere gode runder i stortingsgruppen har jeg valgt å takke nei selv om det også har vært argumenter for å fortsette i denne posisjonen, sier Hareide.

En parlamentarisk leders hovedoppgave er å være førsteforsvarer i Stortinget, heter det i en pressemelding.

– Jeg tror mange vil stille spørsmål ved mine intensjoner – både når jeg kritiserer regjeringen og når jeg forsvarer regjeringsprosjektet. Min spesielle rolle i veivalgsdebatten gjør det forståelig, og det har blitt tydelig for meg at det ville bli for krevende å utføre oppgaven som parlamentarisk leder på en god nok måte, sier Hareide.

Geir Jørgen Bekkevold blir partiets parlamentariske nestleder.


Hareide: – Vi må få tid til å samle oss

Eks-partileder Knut Arild Hareide (KrF) partiet må få tid til å samle seg, og men mener partiets politikk vil bygge partiet videre.

 

700 utmeldinger i KrF siden torsdag

700 personer har meldt seg ut av Kristelig Folkeparti siden partiet ble enig med Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet om en regjeringsplattform sist torsdag.KrFs kabaler legges på nytt

Arbeidet med å legge personkabaler i det splittede KrF er full gang. Stortingsgruppas leder er snart på plass, mens nye koster vil inn i partitoppen.