Kleskjede legges ned – har to butikker i Ålesund

Etter flere år med negativt driftsresultat i kleskjeden Days Like This, har Varner besluttet at kjeden skal legges ned.

Days Like This-butikken på Ålesund storsenter hadde åpent som normalt onsdag formiddag. 

Nyheter

Kjeden som fram til 2017 gikk under navnet Vivikes består nå av 51 butikker. Ifølge ei pressemelding fra Varner-gruppen skal alle butikkene, med totalt 300 ansatte, avvikles i løpet av 12 måneder. Kjeden har forretninger på Ålesund storsenter og Amfi Moa.

– I 2017 ble Vivikes omprofilert til Days Like This i et forsøk på å løfte kjeden og de økonomiske resultatene. Det ble igangsatt en rekke tiltak for å snu den negative utviklingen, men dette har dessverre ikke gitt ønskede resultater. Det er trist at vi ikke har lykkes med snuoperasjonen for Days Like This, særlig for de ansatte som har lagt ned en stor innsats i å forsøke å snu skuta. Men tallenes tale er klar, det er ikke grunnlag for videre drift, uttaler CFO i Varner, Øyvind Bustnes i pressemeldinga.

Nå er butikkens skjebne avgjort

Tirsdag kom nyheten om at konkursselskapet Bjarøy AS har kjøpt den konkursrammede leketøysgiganten Top-Toy Norge. Samme dag ble det kjent at Bjarøy AS har videresolgt åtte Toys'R'Us-butikker til Extra Leker AS.


Varner kjøpte Vivikes i 1994. Kjeden hadde en omsetning i 2018 på netto 232 millioner kroner.

– Vi ønsker å være åpne og transparente om det som skjer, derfor informerer vi allerede nå om beslutningen om å avvikle kjeden. Det er viktig for oss å ha en ryddig prosess overfor ansatte, kunder og samarbeidspartnere, sier Bustnes.

Ifølge NTB har kjeden Days Like This satset på markedet for kvinner i alderen 40 år og oppover.


Racoon Coffee and more legger ned

Kafé i Kongens gate stenger.– Det er vanskelig å drive butikk i sentrum

Økonomiske problemer er årsaken for at Racoon Coffee and more legger ned.