Qatar-selskap mener de ble lurt til å betale for mye for borerigg:

Sjeiker saksøker ålesunder

Oljesjeiker fra Qatar går til søksmål i millionklassen mot ålesunderen Gilles Arild Gillesen. De mener seg lurt etter et kjøp av en oljerigg i 2014.

DOHA: Selskapet Halul Offshore Service Company fra Qatar følte seg lurt etter et kjøp av en oljerigg i 2014, og saksøker ålesunderen Gilles Gillesen for et betydelig beløp, trolig i hundremillionersklassen. Qatar-selskapet har tapt i to tidligere runder i rettsapparatet i samme sak, men tar revansje.   Foto: Scanpix/NTB

Nyheter

– Der kreves erstatning for et påstått økonomisk tap som det er vanskelig å forstå grunnlaget for. To rettsinstanser har vurdert nettopp disse spørsmålene, og retten har vært klar på at Halul ikke har lidt noe økonomisk tap. Retten har også vært helt tydelig på at verken jeg eller selskapet kan gjøres ansvarlig for noe som helst, opplyser Gilles Arild Gillesen i en e-post til Sunnmørsposten. Han bor nå i Florida.

Solgte Ship Equip

Gillesen vil være kjent som tidligere medeier av satellittselskapet Ship Equip, som i 2011 ble solgt til Inmarsat og tilførte eierne rundt 600 millioner kroner. Gillesens del var nærmere 80 millioner kroner, og pengene investerte han blant annet i en oljerigg som det amerikanske oljeserviceselskapet Hallisburton hadde bygget.