Ålesund lufthavn, Vigra:

Sterk trafikkvekst på Vigra

Økte med 5.938 passasjerer sammenlignet med januar i fjor.
Nyheter

I januar reiste 80.214 passasjerer over Ålesund lufthavn, Vigra og det er en økning på 5.938 passasjerer sammenlignet med januar 2018.

– Med det har Vigra den sterkeste prosentvise veksten av de større lufthavnene i Avinor, opplyser Avinor i en pressmelding.

Det er innlandstrafikken som står for den kraftige veksten i januar, med en økning på hele 9,6 prosent. Alle innlandsstrekningene har økning i januar, men trafikken til Oslo har økt mest.

– Hvorfor innenlandstrafikken øker med over ni prosnet i januar er et lite mysterium. En normal vekst ville vært rundt tre prosent. Kanskje har det har med at flere utenlandske arbeidere kommer tilbake til Sunnmøre etter juleferie?, under Avinor-sjef på Vigra, Tor Hånde.

Nedgang ellers i fylket

De gode januar-tallene for innenlandstrafikken på Vigra blir enda vanskligere å forklare når man ser på trafikken ellers i fylket.

– Både Molde, Kristiansund og Ørsta/Volda hadde nedgang i innelandstrafikken i januar, sier Hånde.

Han tror ikke den massive veksten i januar kommer til å fortsette.

– Da vil vi i tilfelle ende opp med over 1,2 millioner reisende i år, og det er urealistisk, sier Hånde.

Nedgang på enkelte utenlandsruter

Utenlandstrafikken økte med 2,3 prosent i januar og det er ruta til Gdansk som står for veksten. I tillegg til at det har vært noen direkteavganger til København rett etter nyttår, opplyser Avinor.

De øvrige utlendsrutene hadde færre reisende i januar i år sammenlignet med samme måned i fjor.

– Det er ikke bra at KLMs rute opplever nedgang i januar, vi er avhengige av trafikken der opprettholdes for å beholde ruta. Når det er sagt er januar en laber reisemåned for utenlandstrafikk, sier Hånde.