Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 12. februar.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

Nyheter

Mann slått og kuttet med kniv i Oslo

En mann fikk slått ut flere tenner og ble kuttet i hånden med kniv i Oslo natt til tirsdag. To personer er pågrepet.

Politiet vet heller ikke om det er noen forbindelse mellom de involverte, men fornærmede er kjent av politiet fra før.

Trolig shutdown-enighet

Republikanere og demokrater i Kongressen sier de «i prinsippet» er enige om en budsjettavtale som omhandler USAs grense. Detaljene i avtalen vil ikke bli gjort kjent før tirsdag. Dette ble kjent like før Donald Trump talte på et velgermøte i El Paso mandag kveld.

Kongressen har budsjettfrist til midnatt fredag for å unngå en ny nedstengning av det amerikanske statsapparatet.

– Fortsatt Khashoggi-granskning

USA gransker fortsatt drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi, framholder USAs utenriksminister Mike Pompeo, ifølge Reuters.

President Donald Trump ignorerte Kongressens frist fredag om å slå fast hvem som beordret drapet på Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober i fjor. 10. oktober viste Senatet til amerikansk menneskerettslov og ga presidenten 120 dagers frist til å fordele skyld og straff.

Ap vil ha strengere handlingsregel

Ap vurderer å stramme inn handlingsregelen for å hindre politikere i å bruke for mye av oljepengene som skal sikre framtidige pensjoner.

For to år siden ble regelen strammet inn slik at taket på oljepengebruk i statsbudsjettet gikk fra 4 til 3 prosent av oljefondets verdi. Finanspolitiker Fredric Bjørdal (Ap) mener det må ytterligere skjerping til, skriver Dagsavisen.