Uklar fartsgrense på innfartsvegen

Kjører du i 50 eller 70?

Med de elektroniske fartsskiltene ute av drift, er det ulik fartsgrense inn og ut av Ålesund sentrum.

50 ELLER 70?: Bildene viser oppe 50-skiltet ved Sunnmørsposten og 70-skiltet ved brua i Volsdalen, og nede 70-skiltet ved Kystverket på Nørve, og 50-skiltet på broa i Ysteneset.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

— Det stemmer at fartsskiltingen ikke er som den skal være for tida på innfartsvegen. De elektroniske skilttavlene har vært svarte og ute av drift siden forrige uke. Hvis folk da følger de faste skiltene, blir det 50 kilometer i timen ut av sentrum, og 70 kilometer i timen på den samme strekningen mot sentrum. Sånn skal det ikke være, sier Ole Kristian Birkeland, prosjektleder i Statens vegvesen, og ansvarlig for tunnelarbeidet i Ålesundstunnelene.