Matfestivalen med ny arena

Årets festival blir holdt i området rundt Skansekaia.

Hit: Matfestivalen har de siste åra blitt holdt dels i gågåta, på Sankten og på parkeringslokket, men i år blir det altså her, i området rundt Skansekaia. ARKIVFOTO: STAALE WATTØ  

Nyheter

I ei pressemelding fra Den Norske Matfestivalen går det fram at årets festival flyttes til området rundt Skansekaia. De siste åra har festivalen blitt holdt dels i gågåta, på Sankten og på parkeringslokket.

- Håpet er å bygge en enda mer attraktiv festivalarena både for utstillere og publikum, heter det fra festivalsjef Trine Klemetsen.

- Vi har allerede vært på befaring sammen med kommune, havn, brannvesen og også snakka med de aller fleste av aktørene i området - som har ønska oss velkommen. Vi har derfor stor tro på at dette skal fungere godt. I tillegg til at vi nå får en mer oversiktlig arena å boltre oss på, vil vi også i langt mindre grad berøre den daglige trafikkflyten i sentrum, fortsetter hun.

Klemetsen forteller videre at det nå jobbes for fullt med å lage godt innhold til årets festival.

- Matfestivalen starta ei viktig omlegging for to år siden. Først av alt handla det om å rydde i rekkene og være presis på hva man ønsker matfestivalen skal være. Nå finner du kun mat- og matrelaterte utstillere inne på arenaen. Det fungerte veldig godt og ga rekordpåmelding i fjor. I tillegg satte vi sammen ulike arenaer som vi nå skal bygge videre på. Det er blant annet eget lokalmattorg, streetfood-område, gatemarked, Barnas Matfestival og Ålesund ølfestival. Det jobbes også med å utvikle konseptet, og en skal ikke se bort fra at det i år også kommer noe helt nytt, sier hun.


Matfestivalen får ny daglig leder

– Så håper jeg sjølsagt at vi greier å levere godt nok til å få fortsette

Bypatrioten blir ny festivalsjef:295 nye Matfestivalen-aksjer

Tilfører festivalen 295.000 kroner i ny kapital. Ålesund kommune har tegna 100 av dem.