Vet ikke hvor skadd RS «Idar Ulstein» er

To og en halv måned etter at redningsskøyta gikk på land på Grytastranda, venter Redningsselskapet fortsatt på rapport fra verftet.

Redningsskøyta gikk på land på Grytastranda og knuste et naust under ulykka, 29. november. To av de tre om bord fikk ifølge politiet lettere skader.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

- Jeg spurte om det seinest under et møte på hovedkontoret tidligere denne uka, om rapporten er kommet. Det er den ikke. Vi kan derfor ikke si noe verken om skadeomfang, eller om tidsperspektiv – om den kommer tilbake, eller når.

Det sier regionleder Bertil Holen i Redningsselskapet.

RS «Idar Ulstein» blei sendt til det svenske verftet Swede Ship Marine, nordvest for Göteborg, etter ulykka.

- Det er der båten er bygd. Og der ligger for øvrig også den neste båten i samme klasse: RS «Odd Fellow III» og får siste finish. Båten, som skal ha tilhold i Bodø, skal døpes i april. Etter dette skal den på signingsferd oppover kysten, og 19. mai kommer den til Ålesund, fortsetter Holen.

RS «Hans Herman Horn» har vært inne for RS «Idar Ulstein» siden ulykka. Ifølge regionlederen er det ingen signaler per nå om at de ikke får beholde erstatteren videre mens RS «Idar Ulstein» er på verksted. I tillegg til RS «Hans Herman Horn» har Redningsselskapet følgende redningsskøyter stasjonert i Møre og Romsdal: «DNV2», «Mærsk» og «Erik Bye».

Det var 29. november at RS «Idar Ulstein» gikk på land på Grytastranda i Haram kommune og knuste et naust. Ifølge politiet var det tre personer om bord. To av disse fikk lettere skader. AIS-data fra Marinetraffic.com. viste at redningsskøyta holdt rundt 30 knop kort tid før den endret kurs mot land på Grytastranda.

– Årsaken til ulykka var at båtføreren fikk et illebefinnende, het det i ei pressemelding fra politiet 30. november.

Etter å ha etterforska ulykka blei saka videre lagt bort 10. desember.

– Det er ingenting som tyder på at båten er først i strid med lov og forskrift, sa politiinspektør Yngve Skovly.


Politiet avsluttar etterforskinga av rednignsskøyta «Idar Ulstein»

– Ingenting som tyder på at båten vart ført i strid med lov og forskrift

Mandag avslutta politiet etterforskinga av ulukka til redningsskøyta «Idar Ulstein» som gjekk på grunn for snart to veker sidan.Årsaken til ulykka er klar:

Båtføreren fikk et illebefinnende før «Idar Ulstein» kjørte rett på land

Redningsskøyta «Idar Ulstein» gikk rett på land på Grytastranda i Haram torsdag. Etter det Sunnmørsposten erfarer skal føreren av båten ha fått et illebefinnende.