Martinus er kåret til årets lærling

Møre og Romsdal fylkeskommune har kåret Martinus Giske Skrede til årets lærling.

  Foto: MØRE OG ROMSDAL FYLKESKOMMUNE

Nyheter

Det kommer fram i en pressemelding.

Juryen mener Giske Skrede er en svært verdig vinner. Som lærling i ambulansefaget i Helse Møre og Romsdal har han lært å ta ledelsen på skadested, håndtere skadde og sjuke og stå i stressende situasjoner.

Martinus er fra Giske og har gått på Fagerlia videregående skole, med praksisplass på klinikk for akuttbehandling.

– Martinus er faglig sterk og gjennomførte den praktiske prøven på en svært overbevisende måte. Han har vist at han har tilegnet seg stor kunnskap innenfor alle felt i ambulansefaget. Han kan håndtere alvorlig sjuke, alvorlig skadde og livløse pasienter på en svært god måte og er god til å støtte pårørende og pasienter i alle situasjoner, sier juryen.

Årets lærling får 10.000 kroner, diplom og blomster.

Selv visste ikke Martinus at han var nominert.

– Jeg hadde ikke hørt om kåringen og visste ikke at jeg var nominert. Det er utrolig stort når jeg tenker på hvor mange lærlinger og lærebedrifter som finnes i fylket. Det bekrefter at jeg har gjort noe bra, sier han i en kommentar.