Sludd, regn og vind

Nordvestlandet slipper unna den verste nedbøren, men det blir ikke noen solskinnsdag her heller.
Nyheter

Et lavtrykk fra England glir innover landet og gir en god del nedbør i Sør-Norge mot helgen.

– Det ligger et lavtrykk mellom England og Norge. Dette rykker stadig nærmere onsdag ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til NTB.

Sør-Norge må derfor belage seg på en skikkelig skyllebøtte rett før helgen. Det er ventet opp mot 50 millimeter nedbør som vil gå hardest utover Agder-fylkene. I løpet av fredagen trekker lavtrykket mot Sverige.

Les flere nyheter her

Fra vindfult og tørt til vått

Nordvestlandet blir ikke like hardt rammet som Sør-Norge, men også her vil det bli vindfullt og vått.

– Det vil bli nord-østlig stiv til sterk kuling på kysten. Spesielt sør for Ona. Dagen vil starte med oppholdsvær og skyer, men utover torsdag vil det komme nedbør. Først i form av snø og sludd, men etter hvert vil temperaturene øke og det vil bli regn over store deler av Nordvestlandet, forteller vakthavende meteorolog Mette Skjerdal til Sunnmørsposten.

Temperaturene vil stige til rundt to- tre grader utover torsdagen.

– Indre strøk vil få nedbøren først, før den beveger seg mot ytre strøk, sier hun.

Strålende solskinn i nord

Trøndelag har hatt godvær de siste dagene, men i løpet av torsdagen skyer det litt til. Et lavtrykk berører da den sørlige og østlige delen av fylket, som kan gi litt snø i området. Været blir langt lettere når vi kommer inn i helgen.

Lenger nord i landet er det ventet langt lettere vær gjennom hele helgen. Nordland får det aller fineste været. Her kan man trygt finne fram solbrillene.

– Her blir det ganske ålreit vær. De får mest sol og milde temperaturer, sier Ovhed.

I Troms og Finnmark er det kaldt vær og kan det komme en del snøbyger lengst ut mot kysten. Det ser likevel ut til at det kan komme noen solglimt mellom bygene. I indre strøk av Troms kan temperaturene komme ned mot minus 20 grader.