Samarbeid mellom Khåk og auksjonshuset Blomqvist

Munch-utstilling i Ålesund

– Det er heilt fantastisk at vi kan få til dette her i byen. Det er jo den store verdenen som kommer hit.

Samarbeid: Utstillinga i Khåk er et samarbeid nettopp mellom kunsthallen og auksjonshuset Blomqvist. På bildet f.v.; gallerileder Ida Haugland, stedlig representant Audun Hopland for Blomqvist og galleriassistent Turi Hoem.  Foto: Staale Wattø

Håpet er å kunne vise rundt 15 grafiske hovedverk fra Munchs produksjon

Audun Hopland

Vises: «Kvinnene ved skjelettet» er blant verkene som stilles ut.  Foto: "Kvinnene ved skjelettet" av Edvard Munch

Vises: «Madonna» er med i utstillinga både i farger og sort/hvitt.  Foto: "Madonna" av Edvard Munch

Nyheter

Det sier gallerileder Ida Haugland ved Khåk om det som er et samarbeid mellom nettopp Khåk og auksjonshuset Blomqvist: I tida fra og med 4. til og med 7. april blir det ei utstilling med verk signert ingen ringere enn Edvard Munch i kunsthallen i Ålesund.

– Vi snakker om en av verdens mest kjente kunstnere. En alle har et forhold til, fortsetter Haugland.

– Utstillinga blir satt sammen på en måte jeg liker veldig godt. I tillegg til mange kjente verk blir det også en del litt mindre kjente, legger hun til.

Håper å kunne vise 15 verk

Stedlig representant for Blomqvist, Audun Hopland forteller at det, en liten måned før utstillingsåpninga, fortsatt jobbes med å velge ut og framskaffe verk til utstillinga.

– Lista over arbeider som stilles ut er derfor ikke endelig, men håpet er å kunne vise rundt 15 grafiske hovedverk fra Munchs produksjon, sier han.

Blant dem som alt nå er klare er «Det syke barn» (radering), portrettet av August Strindberg (både farge og sort/hvitt), «Madonna» (farge og sort/hvitt) og «Kvinnene ved skjelettet» (radering). Ett av verkene en videre håper å kunne vise, er «Vampyr».

– Alle arbeidene er lånt inn fra private eiere, og blant dem er det også noen arbeider som er til salgs, sier Hopland. I utstillingsuka kan folk også komme med kunst, antikviteter og design for vurdering av Blomqvists eksperter, eller de kan bestille hjemmebesøk.

Ferskt samarbeid

Samarbeidet mellom Khåk og det som er landets eldste og største auksjonshus for kunst i Norge, er heilt ferskt, får vi vite.

– Til grunn for vår del ligger et generelt ønske om en større tilstedeværelse på kunstscena i Norge. Videre er Ålesund en sentral by både når det gjelder norsk arkitektur og kunsthistorie, og den har også ei av landets eldste kunstforeninger, sier Hopland med et nikk i retning gallerileder Haugland.

– Selv om dette ikke er ei utstilling vi isolert sett tror vi vil tjene penger på, vil vi vise oss fram som aktør, sier han.

– Vi for vår del er kjempetakknemlige for samarbeidet, og håper på mer, følger Haugland opp.

– Hvem vet. Kanskje blir det Picasso neste år, sier hun.


Munchbilder mellom permer flyr til Kina

Et firebindsverk om Edvard Munchs malerier skal nå prøve seg på det kinesiske bokmarkedet.Werner Anderson fokuserer på fotografiet:

Fra Munchs selvportrett til dagens selfier

«Fotografiapparatet kan ikke konkurrere med pensel og palett, så lenge det ikke kan brukes i helvete eller i himmelen».