Store styrker deltok i redningsaksjonen

Mann tatt av snøskred - funnet omkommet

En mann i 50-åra som ble tatt av et skred fra Brunstadhornet bekreftes seint lørdag kveld omkommet. I alt blei det meldt om seks snøskred på Sunnmøre lørdag ettermiddag - flere av dem utløst av skikjørere.
Nyheter

Oppdatering: Politiet opplyser seint lørdag kveld at en mann i 50-åra er omkommet i skredet og at pårørende er varsla.

- De var et par som var på tur sammen, og mannen blei etter hvert funnet av hun han var på tur sammen med. Han var da død, sier operasjonsleder John Bratland til Sunnmørsposten.

Arbeidet med å hente ut den omkomne blir først igangsatt søndag.

En person ble lørdag ettermiddag tatt av et snøskred fra Brunstadhornet.

- Skredet har gått i retning Langsætra i Sykkylven. Luftambulanse, skredgruppa, lavinehunder og redningshunder er på veg, het det på Twitter fra politiet ved 16.30-tida.

Klokka 17.05 opplyste de videre at vanskelig flyvær gjorde at luftambulansen ikke kom fram til stedet. Det blei derfor planlagt andre måter å komme seg dit på.

- Vi sender en scooter der det også er med lavinehund, innover fra sykkylvssida nå. Med det sagt er vi ikke sikre på om skredet faktisk har gått på denne sida eller på ørstasida, sa operasjonsleder John Bratland til Sunnmørsposten klokka 17.30. NRK Møre og Romsdal meldte videre at politiet også hadde kalt ut redningshelikopter fra Ørland og Florø. 

Ifølge politiet var mannen som nå er bekrefta omkommet del av et turfølge på to personer. Den andre i følget meldte sjøl fra om hendelsen.

- Et redningshelikopter har henta ut en person - ei kvinne. Kvinna var i følge med den som blei tatt av skredet, sa operasjonsleder John Bratland til Sunnmørsposten litt etter klokka 19. Vedkommende skal ikke være fysisk skadd, men ble tatt med til sjukehus.

Det har vært ei rekke snøskred på Sunnmøre lørdag ettermiddag, der flere er utløst av skikjørere, og politiet minner om betydelig skredfare i distriktet.

Sykkylven

Litt før klokka 15 lørdag gikk det ifølge politiet et snøskred på Ystevasshornet i Sykkylven. Skredet, som ble oppgitt å ha gått på sørsida og heilt ned til Storevatnet, ble anslått til cirka 30 meter i bredde og 30-40 centimeter i dybde.

- Ingen personer er tatt eller skadd i skredet, opplyste politiet.

Austefjorden

Like før klokka 14.00 meldte politiet at et turfølge hadde utløst et snøskred på Sandegga i Austefjord. Ingen personer skal ha kommet til skade i hendelsen og politiet har ingen mistanke om at noen andre skal være tatt av skredet.

Ifølge Twittermeldingen til politiet var skredet rundt 300 meter langt og 40 meter bredt.

Politiet minner om betydelig skredfare i distriktet.

Lørdag gikk det hele seks snøskred på Sunnmøre. Et av skredene gikk på Sandegga.  Foto: Håvard Myklebust

 

Ørsta

Lørdag i 13-tida meldte politiet at et snøskred hadde blitt utløst på østsiden av Grøtdalstindane. Ifølge meldingen fra politiet var det to personer som utløste skredet og meldte fra til politiet. Ingen av dem kom til skade i hendelsen.

Skredet skal ha vært omtrent 150 meter langt og 40 meter bredt.

I 14.40-tida utløste et turfølge et nytt snøskred i Ørsta. Denne gangen på Saudehornet. Ingen personer er meldt skadd eller rammet av skredet.

Politiet har ingen grunn til å tro at det var andre personer i nærheten av skredet.

Hjørundfjorden

Et turfølge skal i 14.40-tida ha utløst et omtrent 300 meter langt og 100 meter bredt snøskred fra Skårasalen. Ifølge Twittermeldingen til politiet har ingen kommet til skade eller er fanget av skredet.

Om snøskredfaren

Ifølge varsom.no er snøskredfaren for Sunnmøre moderat, siden vind har flytta nysnø slik at det har blitt danna flak. I varselet oppfordres folk til å være forsiktig i bratte heng til nysnøen har stabilisert seg.

I Romsdal er farevarselet satt opp til nest høyeste nivå – oransje – på grunn av et lite lag med nysnø.


Betydelig snøskredfare i Romsdal

Det er sendt ut varsel om betydelig snøskredfare flere steder i Troms og Nordland i helgen. Farenivået er også satt opp til oransje nivå i Romsdal.