Easy2you

Postselskap konkurs

Postselskapet i Ålesundkonsernet Easy2You har meldt oppbud. Avisleveringen skal ikke være rammet av konkursen. Selskapet hette tidligere Norpost.

Konkurs: – Å drive postvirksomhet – det vil si adressert post og uadressert reklame – er ikke bærekraftig, sier administrerende direktør Espen Slyngstad i Easy2you-konsernet. 

Nyheter

Easy2You består av en rekke selskaper. Det er selskapet Easy2you - Distribusjon og Hjemlevering som har meldt seg konkurs. Dette selskapet hette tildligere Norpost som i sin tid ble kjøpt opp av Kvikkas.

Bostyrer Ellen Synnøve Schult Ulriksen i advokatfirmaet Haavind sier til Sunnmørsposten at man nå jobber med å få oversikt over situasjonen med sikte på å få til videre drift.

– Er avisombæring omfattet av konkursen?

– Det vet jeg ikke ennå, men vi jobber med å få oversikt også over dette, sier Schult Ulriksen i en kort kommentar.

Det var avisa Dagens Næringsliv som først skrev om konkursen.


Easy2You frå Ålesund:

Fekk ny kontrakt for laurdagsaviser

Selskapet Easy2You, som før heitte Kvikkas, har fått fornya tillit og skal framleis levere laurdagsaviser i område utan avisbodnett.


Minus-resultat

Årsaken til konkursen er store tap på Easy2you-konsernets postvirksomhet. Selskapet omsatte i 2017 for 160,8 millioner kroner, med et resultat før skatt på minus 26 millioner kroner.


Ålesundere lanserer nytt transportselskap

Samtidig som netthandelen øker vil stadig flere ha varene levert direkte på døra. Det nye transport – og logistikkselskapet Easy2You lover levering rett hjem.


Ifølge administrerende direktør Espen Slyngstad gjelder gjelder konkursen den tapsbringende postvirksomheten som selskapet la ned i januar.

– Å drive postvirksomhet – det vil si adressert post og uadressert reklame – er ikke bærekraftig, sier administrerende direktør Espen Slyngstad i Easy2you-konsernet til Dagens Næringsliv.

Det har ikke lyktes Sunnmørsposten å få tak i Espen Slyngstad.

Ifølge Dagens Næringsliv het Easy2you as tidligere Novela Logistikk og tok over tidligere Kvikkas, før det kjøpte konkursboet til Norpost i fjor. Selskapet er kanskje mest kjent for å levere lørdagsaviser i hele Norge på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

Ut av postdistribusjon

I ei melding som ble lagt ut på selskapets nettsider i slutten av januar heter det at Easy2You forserer sin strategi og går ut av tradisjonell postdistribusjon og fokuserer mot e-handel og tjenestesalg av transportløsninger.

 – Vi ser at markedet for disse produktene er der, men er fallende, samtidig som konkurransen tilspisses mellom aktørene. Etter vår vurdering er det en overkapasitet på tilbydersiden i markedet, noe som gjør det utfordrende å sikre en langsiktig bærekraftig drift, samtidig som det er miljømessig uheldig at opptil tre post – og distribusjonsselskaper besøker de samme postkassene 2 dager i uken.Adressert og uadressert post tas ut av vår produktportefølje ifra 1. mars, skriver selskapet.