Forteller historien sin til TV 2:

Sofie (27) fra Ålesund danset med Trond Giske - kommer med krass kritikk av VG

I februar ble en video av en beruset Trond Giske dansende med ei jente spredt i sosiale medier og publisert i avisene. Jenta i videoen er fra Ålesund.

Trond Giske og Sofie danset sammen og videoen ble publisert. Det fikk konsekvenser for førstnevnte.  Foto: Privat

Nyheter

Det er til TV 2 at Sofie står fram med historien sin. Årsaken er at hun vil fortelle historien er det hun mener er en feilaktig framstilling av VG. Hun ønsker ikke å stå fram med etternavnet sitt, men forteller at hun er fra Ålesund.

I intervjuet forteller hun at hun angrer på møtet med VG-journalist Lars Joakim Skarvøy. Møtet skjedde fire dager etter at hun danset med Giske på Vulkan. Videoen fikk stor oppmerksomhet da VG slo opp at Arbeiderpartiet hadde fått inn en bekymringsmelding om Giskes oppførsel i videoen. Varselet om hendelsen på utestedet kom fra nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli. Se videoen under:


Kvinne avdramatiserer Giske-video

Ap mottok torsdag et varsel om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne tatt opp på video. Kvinnen sier det ser verre ut enn det var. Giske er takknemlig.


Sofie forteller at det aldri var hensikten at videoen skulle nå et større publikum og i møtet med VG-journalisten ble ordene lagt i munnen på henne, samt at noe av artikkelen er oppdiktet, blant annet sitatet om "at det ble litt mye".


VG beklager sin dekning av Giske-videoen

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har mottatt én klage på VGs mye omtalte sak om Ap-politikeren Trond Giske. Avisen går nå ut og beklager sin dekning av saken.


– Jeg opplever at dette kom veldig feil ut, sier hun til nyhetskanalen, og sier at hun aldri opplevde situasjonen med Giske som ubehagelig.

Til TV 2 sier VG-redaktør Gard Steiro at han er lei seg for kritikken som 27-åringen nå retter mot avisa.


Trond Giske rørt over støtte fra trøndere i ny måling

Blant Arbeiderpartiets velgere i Trøndelag har nesten tre av fire stor eller noen tillit til at Trond Giske kan gjøre en god jobb som Ap-politiker.


– Dette gjør inntrykk. Jeg er oppriktig lei meg for opplevelsen hun har hatt med VG. Vi har beklaget overfor henne, sier VG-redaktør Gard Steiro til TV 2.

Giske ble vraket som styremedlem og medlem i arbeidsutvalget i Trøndelag AP etter hendelsen.


Sunnmørsposten har vært kjent med at kvinnen i videoen er fra Ålesund.

Stående applaus for Giske – men Namsos ble sittende

Trond Giske fikk langvarig og stående applaus etter å ha lagt fram organisasjonsutvalgets arbeid på årsmøtet i Trøndelag Ap. Men ikke alle reiste seg.