Nødetatene samles ved Brynhallen

Idrettshallen i Fræna er samlingsted for de evakuerte fra cruiseskipet Viking Sky.
Nyheter

(Romsdals Budstikke) Det er et stort oppbud av brannbiler, politibiler og ambulanser utenfor Brynhallen på Hustad i Fræna. Vi har fått bekreftet fra daglig leder i Bryn IL, Jo Petter Nerlandsrem, at dette er samlingsted for de evakuerte fra cruiseskipet Viking Sky som fikk motorproblemer i Hustadvika lørdag ettermiddag.

Cruiseskipet "Viking Sky" blir evakuert ved Hustadvika

Stor redningsaksjon pågår etter MAYDAY-melding fra cruiseskip ved Hustadvika. Evakueringen fortsetter søndag morgen, skipet er på veg til Molde.


– Vi skal gjøre vårt beste og står klare for å ta imot dem. Idrettslaget mobiliserer nå. Folk i bygda er på vei til Brynhallen for å hjelpe til som best vi kan, sier Nerlandsrem.

Han opplyser at henvendelsen kom fra Fræna kommune.

Rbnetts reporter på stedet, Rigmor Sjaastad Hagen, har snakket med innsatsleder fra Fræna brannvesen, Arnfinn Fedje.

– Vi vet lite enda, men vi har kommet langt i mottaket i Brynhallen, og snart kommer de to første helikoptrene med evakuerte. Helikoptrene skal gå skytteltrafikk mellom skipet og Brynhallen med 20 til 30 passasjerer av gangen, opplyser Fedje.

Rbnetts reporter opplyser at det første helikopteret med evakuerte nå har ankommet Brynhallen.

Innsatsleder Fedje forteller at de skal organisere privatboliger til de evakuerte på Hustad.

Innsatslederen ønsker også å rose de frivillige.

– Det er utrolig mange frivillige som stiller opp. Det er vi glade for, sier han.

Passasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip

Janet Jacob, som ble evakuert fra cruiseskipet Viking Sky, sier til NRK at situasjonen er det mest skremmende hun har opplevd.


Øker beredskapen

Helse Møre og Romsdal øker beredskapen grunnet cruiseskipet Viking Sky som ligger i drift utenfor Hustadvika. Det er opprettet krisestab sentralt i AMK, og det er også etablert lokal kriseledelse ved sjukehusa i Molde og Kristiansund som overvåker situasjonen.

– Helikopter og ambulanser er sendt til Brynhallen, og helseforetaket følger situasjonen tett. Vi kan ikke si noe om tall på skadde eller omfanget per nå, men kommer tilbake med dette når vi vet mer, sier kommnikasjonsdirektør Trine Kvalheim i Helse Møre og Romsdal.

Alle hjelpekorps i Møre og Romsdal er utkalt til mottakssenteret etter at cruiseskip har fått problemer utenfor Fræna.

60 personer er allerede på vei.

Denne saken ble først publisert i Romsdals Budstikke