Ålesund:

Redningsskøyte måtte bistå båt i nød

Redningsskøyta måtte bistå arbeidsbåt utenfor Hessa.
Nyheter

Redningsskøyta DNVII var lørdag ute og patruljerte fjordene rundt Ålesund. «Ute å patruljerer i solskinn», skriver de i ei twittermelding klokka 13.13, samtidig som de publiserer en video som viser kraftig sjø. De viser også et videoklipp av ei jolle som hadde slitt seg.Redningsskøyta var i ettermiddag ute for å bistå en arbeidsbåt som fikk problemer nord for Tueneset på Hessa. Båtfører Johan Skylstad på «DNVII» forteller at de fikk melding på VHS at båten trengte assistanse.

- Båten hadde fått motorstopp, men situasjonen var ikke veldig dramatisk. Det endte med at vi bisto ved å holde dem på plass til de fikk reparert motoren. De gikk så for egen maskin til Brosundet, sier han til Sunnmørsposten klokka 15.45.

Skylstad forteller at de også fant ei jolle i Hessafjorden som hadde slitt seg. De hadde ikke mulighet til å ta den med, så den har nok endt på land på Hessa.

Båt sleit seg

En trebåt har slitt seg og driver mot land i Spjelkavik, meldte politiet tidlig i ettermiddag.

Trebåten har slitt seg fra fortøyningen, og driver i retning Sandingane i Spjelkavika, melder politiet på twitter klokka 13.20.