Redningsskøyter snudde: – Brutale forhold

Måtte gå til land av hensyn til egen sikkerhet.

BØLGER: Redningsskøyta «Erik Bye» på Hustadvika lørdag.   Foto: RS «Erik Bye»

Nyheter

(Romsdals Budstikke) Redningsskøytene «Erik Bye» og «Mærsk» ble begge sendt ut for å assister «Viking Sky», men måtte snu i det dårlige været.

Cruiseskipet "Viking Sky" blir evakuert ved Hustadvika

Stor redningsaksjon pågår etter MAYDAY-melding fra cruiseskip ved Hustadvika. Evakueringen fortsetter søndag morgen, skipet er på veg til Molde.


«Erik Bye» gikk ut fra Kristiansund, men ligger nå innaskjærs ved Atlanterhavsvegen og avventer situasjonen. «Mærsk» la ut fra Aukra, men ligger nå til kai i Bud.

– 10-15 meter høge bølger

– Forholdene var brutale med 10-15 meter høge bølger. Vi merket det med en gang vi la ut, at vi ikke hadde noe der ute å gjøre. «Mærsk», som er en mindre båt, hadde enda mindre der å gjøre, sier skipper Terje Bøe på redningsskøyta «Erik Bye» til Romsdals Budstikke.

Han sier «Erik Bye», med et mannskap på fire, dermed inn i smulere farvann av hensyn til egen sikkerhet.

– Vi hadde heller ikke kunnet redde noen, det ville vært livsfarlig å heise noen ned fra et så stort skip og ned i vår båt som flytende rundt som en kor i sjøen, sier Terje Bøe.

Han sier «Viking Sky» bare var et par hundre meter fra land og ville ha drevet på grunn om de ikke hadde fått igang maskinen igjen.

Nødetatene samles ved Brynhallen

Idrettshallen i Fræna er samlingsted for de evakuerte fra cruiseskipet Viking Sky.


I beredskap

Dette skriver redningsselskapet selv på Twitter:

«Det har vært en hektisk ettermiddag for redningsskøyta RS Erik Bye og RS Mærsk. Begge ble sendt ut for å assistere cruiseskipet Viking Sky, men måtte til kai igjen pga det dårlige været og hensyn til egen sikkerhet. Men vi er i beredskap om situasjonen forverres».

«Erik Bye» la også ut et bilde fra Hustadvika på Twitter med følgende tekst: «Dette bildet sier litt om uværet og bølgehøyden redningskøyta RS Erik Bye sto overfor utenfor Hustadvika».

Denne saken ble først publisert på rbnett.no