Viking Ocean Cruises med pressemelding:

– Vi ber om unnskyldning

I en pressemelding ber Torstein Hagen om unnskyldning for det passasjerene om bord i «Viking Sky» gikk gjennom.

Torstein Hagen, grunnlegger og styreleder i Viking Cruises, var preget da han møtte evakuerte passasjerer lørdag. Mandag kom han med en unnskyldning til de involverte.  Foto: Vidar Myklebust, Romsdals Budstikke

Nyheter

– De siste døgnene har vært både dramatiske og hektiske for gjester og mannskap om bord i Viking Sky. Jeg vil gjerne få be om unnskyldning for alt gjestene våre har vært gjennom, sier reder Torstein Hagen i en pressemelding fra Viking Ocean Cruises, og takker samtidig for innsatsen til redningsmannskapene, folket langs kysten, og mannskapet på skipet.

– Jeg kan heller ikke si mange nok ganger hvor stor pris jeg setter på den innsatsen som er gjort av norske redningsmannskaper, ledet av Hovedredningssentralen Sør-Norge, og rette en takk til folket langs Møre-kysten for som har tatt våre gjester i mot med åpne armer og omsorg. Jeg vil også få benytte anledningen til å berømme mannskapet om bord på Viking Sky for deres enorme innsats, skriver Hagen.

Rederiet opplyser i pressemeldingen at passasjerene fra skipet nå er på vei hjem til familiene sine, og at de vil bli fulgt opp og få behovene sine dekket. Viking Ocean Cruises har også satt i gang en egen intern gransking av hva som har skjedd, og skriver at de vil legge til rette for at politiet, Havarikommisjonen og Sjøfartsdirektoratet vil få gjennomført sine undersøkelser og etterforskninger.

De opplyser videre at frem til at disse undersøkelsene og etterforskningene er fullført vil rederiet ikke ha noen ytterligere kommentarer om havariet.

Bakgrunn:

«Eigentleg er det ei gåte kvifor det store cruiseskipet rota seg inn i dette farvatnet når meldingane var full storm»

Knut A. Høyvik frå Tjørvåg er tidlegare fiskar, lineskipper og leiar av Sunnmøre og Romsdal Fiskarlag. Denne artikkelen har han laga på oppfordring frå Sunnmørsposten.