Sikra du trampolina under forrige ukes ruskevær? Behold sikringen, for nå blir det en ny runde med storm.

Værmeldinga med dårlig nytt til de som lengter etter sola.

Ferjene kan bli innstilt når det nok en gang ventes et hissig lavtrykk inn over Nordvestlandet. I forrige uke ble blant annet Ørsnes - Magerholm innstilt på grunn av været.  Foto: Arkiv

Nyheter

Vinden har knapt lagt seg etter forrige ukes storm, før et nytt lavtrykk er på veg mot Møre-kysten med en ny storm. Verst blir det fra torsdag kveld, men det vil også blåse friskt i helga.

– Det blir en ny runde med vind fra sørvest, og fra torsdag kveld vil det blåse opp til full storm på kysten og i fjellet, sier vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk Institutt til Sunnmørsposten. I følge yr.no har det blitt satt gult farevarsel for kraftige vindkast for Møre og Romsdal. Det er også satt opp gult farevarsel for jordskred både på Sunnmøre og i Nordfjord.

Den sterkeste vinden vil avta natt til fredag, men ifølge meteorologen vil det fortsatt blåse litt i helga også.

– Det blir fortsatt rundt stiv kuling på fredag, før vinden dreier mot nordvest og det blir noe roligere, men man vil få perioder med kuling også på søndag, sier Berger.

Selv om Trøndelag og Nordland vil få den verste nedbøren, så vil det også komme en del nedbør i nordvest.

– Torsdag kveld er det vinden som blir verst, men det vil komme en del regn tidligere på dagen. I helga faller temperaturene, og man kan få nedbør som sludd på kysten og snø i innlandet og i høyden. Man skal heller ikke se bort fra at det kan komme noen haglbyger lørdag og søndag.

Den som venter på våren, må nok belage seg på å vente litt lenger.

– Varslene for neste uke er noe usikre, men det ser ut til at det vil holde seg kjølig, sier meteorologen.

Varsom.no melder også om at snøskredfaren på Sunnmøre vil øke mot helga, med faregrad 3 - betydelig snøskredfare - fra fredag.