Tar doktorgrad om naustiske operasjoner

Maritim navigasjonsdoktor

Fire års hardt arbeid er snart over. Neste fredag skal Odd Sveinung Hareide fra Eidsdal disputere for verdens første doktorgrad i nautiske operasjoner.

Navigatør: Odd Sveinung Hareide har bakgrunn som navigatør for Sjøforsvaret. – Det var vel sunnmørsgenet som slo inn da jeg fikk tilbud om betalt studie i navigasjon. Far min er skipper og han sa at jeg absolutt ikke måtte dra til sjøs, så da ble det som det måtte bli, jeg gjorde det stikk motsatte, sier han og ler. Her fører han en av Sjøforsvarets korvetter i nesten 60 knops fart utenfor Mandal i 2012.  Foto: Jarle R. Martinsen/Fædrelandsvennen

Nyheter

– Nå begynner jeg å se et lys i enden av tunnelen. Vi får bare håpe at det ikke er et tog som kommer imot, sier Odd Sveinung Hareide til Sunnmørsposten og ler.