Skal bygge ny fiskebåt for rederi i Nordland

Stadyard AS i Måløy har signert kontrakt om å bygge ny fiskebåt til rederi i Nordland.

Illustrasjon  Foto: Seacon AS

Nyheter

Kontrakten som Stadyard i Måløy har signert er med rederiet Selfjordbuen AS, et datterselskap av Sørheim Holding AS på Halsa i Nordland.

Verftet i Måløy skal bygge nye «Meløyfjord». Nybygget får verftets byggenummer 45 og skal leveres i mars 2021, heter det i ei pressemelding.

«Meløyfjord» er designet og utviklet av Seacon AS, også dette selskapet fra Måløy. Fartøyet skal utrustes for snurrevad og not.

Gammel kjenning

Rederiet er en gammel kjenning av både verft og designer, ettersom dagens «Meløyfjord» ble levert fra verftet i 2011 som bygg nr. 36, ifølge meldinga verftet har sendt ut. Også denne båten er designet av Seacon.

Båten blir 45,15 meter lang og elleve meter bred. Den blir innredet for 10 personer i to tomannslugarer og seks enmannslugarer.

Seacon har over lengre tid jobbet sammen med Meløyfjord-rederiet for å utvikle et optimalt fartøy som er best mulig tilpasset den driften rederiet har planlagt.

Har jobbet med utvikling i flere år

Rederiet har under designfasen hatt stort fokus på lav energiforbruk gjennom skrogutforming og tekniske valg.

Seacon har i flere år jobbet med utvikling av nye konsepter for denne type fartøy.

– Denne kontrakten er enda en bekreftelse på at Seacon har en ledende posisjon innen design av fiskefartøy, og vi setter stor pris på at rederiet har valgt oss, sier Rune-Stian Nybakk, daglig leder i Seacon AS.

Fra venstre: Agnar Lyng (Stadyard), Egil Sørheim (Selfjordbuen), Rune Stian Nybakk (Seacon), Roger Larsen (Selfjordbuen) og Christian Sørheim (Selfjordbuen). 

 
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter