Ålesundsselskap med nyetablert selskap for hybridsystemer til sjøs

ACEL fra Ålesund går sammen med Høglund Marine Solutions fra Tønsberg for å starte opp Høglund Power Solutions, en ny satsing i det norske markedet for batteri og hybridsystemer til sjøs. Selskapet vil være lokalisert i Trondheim.

Fra venstre Klaus Kjerstad (Adm. Dir. ACEL), Kåre Høglund (Styreformann Høglund Gruppen), Kjell-Christian Krohn Dale (Styreformann HPS), Bengt-Olav Berntsen (Adm. Dir. HPS)  Foto: HPS

Nyheter

Det melder de to selskapene i en pressemelding. De mener at totalleveranser av Power-systemer som inkluderer installasjon om bord er et udekket behov i markedet.


Leverer til turistbåt som kan seile ti timer på batteri

Turistbåt som bygges i Ålesund kan seile ti timer på batteridrift.

 

– Vi har allerede tegnet flere større kontrakter på Hybrid Power Systemer, og har leveranser av energistyringssystemer på flere batteridrevne ferger sier Bengt-Olav Berntsen, daglig leder i Høglund Power Solutions i pressemeldingen.

De skriver videre at opprettelsen av det nye selskapet er så kundene skal kunne få én enkelt forhandler å forholde seg til gjennom hele prosjektperioden.


Teknologisk løft innen båtbygging:

VR-teknologi tar deg med inn i linebåten ett år før den er bygget

Med ny VR-teknologi kan rederiene se hvordan interiøret i båtene vil bli før de er bygget. Torsdag fikk H.P. Holmeset se hvordan nye «Geir» blir på NMK.



Ålesund-selskap med storkontrakt på linebåt

Acel har kapret en kontrakt som innebærer levering av et hybrid framdriftssystem til linebåten MS «Geir».

 

I tillegg har de også inngått et samarbeid med NTNU Ålesund der de har utviklet «Hybrid Power Lab», som er en fullskala batteriløsning, og et testsenter der forskjellige funksjoner kan testes. Man kan også presentere simulering av løsninger i drift til kunder og operatører.