Dødsulykka i Kjølsdalen

Bildrap-sikta også sikta for ruskjøring

Politiet gjennomførte i går, onsdag 3. april, nytt avhør av siktede i saken.

ULYKKESSTADEN: Staden der to kvinner frå Kjølsdalen mista livet 27. desember.   Foto: Terje Engås

Nyheter

Mannen i 50-årene er fra før siktet for uaktsomt drap.

Siktede møtte sammen med sin forsvarer Oscar Ihlebæk. Han hadde på forhånd fått forkynt en midlertidig siktelse. Siktelsen er nå utvidet til å også gjelde kjøring i ruspåvirket tilstand.

Nekter straffskyld

- Min klient satt i avhør i tre timer i går og svarte på en masse spørsmål knytta til saka. Han opprettholder at han ikke erkjenner straffskyld for uaktsomt drap, og heller ikke når det gjelder utvidlesen, sier Ihlebæk til Sunnmørsposten.

Blodprøveresultater til grunn for utvidelsen

Lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord har følgende kommentar:

- Det er blodprøveresultater som ligger til grunn for at siktelsen nå er utvidet, sier han. Han ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om hva prøvene viser.

Politiet venter fortsatt på noen rapporter om tekniske undersøkelser og sakkyndige-rapporter.

Det er avholdt rettsmøte i Sogn og Fjordane tingrett i dag 4. april der politiet ba om rettens kjennelse for fortsatt beslag av siktedes førerkort.


Kjølsdalen i sorg

Heile bygda tok farvel med Marit Johanne og Anne Elise

Ei fullsett kyrkje i Kjølsdalen tok fredag farvel med Marit Johanne Røed Sundal (57) og Anne Elise Sæthre (63) som mista livet i romjula.Bildrapssiktet sjåfør nekter straffskyld

Mannen som er siktet for uaktsomt drap etter å ha kjørt på to kvinner i Nordfjord i romjula, nekter straffskyld, opplyser politiet.To personer omkom:

Erkjenner ikke straffskyld etter dødsulykke

Politiet har onsdag gjennomført avhør av siktede i trafikkulykka i Kjølsdalen i Eid 27. desember, hvor to personer omkom.