Grønt skifte på Ålesund havn:

Strøm fra land gjør at «Orla» forurenser mindre

På fire måneder har havnevesenet i Ålesund levert elektrisk strøm tilsvarende forbrenningen av 140.000 liter diesel.

Hybrid: Forsyningsfartøyet «NS Orla» nyter godt av landstrøm fra den nye installasjonen på Stornespiren. Orla har fått montert en batteripakke som er installert i et dekkshus over fremste del av dekket. Fra venstre: Vidar Skjong, teknisk sjef i Golden Energy, kaptein Erling Moen på Orla, kaptein, Nils Kåre Bondhus, maritim operation manager og Eivind Pedersen, teknisk inspektør. Batteri-konteineren i bakgrunnen  Foto: Staale Wattø

Vi har store forventninger til denne batteriløsningen

Vidar Skjong
Nyheter

– Slikt blir det mindre forurensing av, smiler fungerende havnekaptein i Ålesund, Steve Hansen, fornøyd.