16 unge talenter fikk Teft-stipend

Nær én million kroner ble fordelt på 16 unge talenter fra Møre og Romsdal under årets Teft-galla på Terminalen i Ålesund torsdag kveld.

TALENT-GALLA: Unge talenter fra Møre og Romsdal under årets Teft-galla på Terminalen i Ålesund torsdag kveld.  Foto: Sparebanken Møre

Nyheter

Årets hovedstipend gikk til idrettsutøver Sigrid Kleive og artist og låtskriver Marie Løvås. Siden 2007 har Teft-stipendet løftet fram en rekke unge talenter fra fylket, der flere av dem har markert seg internasjonalt.

Blant de mest kjente er kanskje artist Sigrid Solbakk Raabe og friidrettsutøver Karsten Warholm – begge tidligere mottakere av stipendet.

I år var det mangekamp-utøver Sigrid Kleive (19) og artist og låtskriver Marie Løvås (23) som mottok hovedstipendet, på 100.000 kroner til hver.

Sigrid har som mål å representere Norge i OL i friidrett, mens Marie drømmer om å kunne leve av musikken, skriver Sparebanken Møre i en pressemelding torsdag kveld.

FIKK HOVEDSTIPEND: Til venstre Sigrid Kleive og til høyre Marie Løvås, som begge fikk hvert sitt hovedstipend på kr 100.000. I midten Elisabeth Blomvik, leder personmarked i Sparebanken Møre.  Foto: Sparebanken Møre

 

Delte ut 750.000 kroner i stipender

15 talenter fikk Teft-stipend.

Teft-stipend er Sparebanken Møres årlige stipend til unge talenter innen kategoriene idrett, kultur og åpen klasse.

– Søkerne er unge mennesker fra hele Møre og Romsdal, som har utmerket seg på nivå med de beste i landet. I år ble 900.000 kroner fordelt på 16 lovende ungdommer. Siden stipendet ble delt ut for første gang i 2007, har ca 350 talent fra fylket mottatt Teft-stipend. Det er høyt nivå blant mottakerne, og erfaringen viser at bidragene har hatt en viktig betydning for deres videre karrierer, sier May Britt Naalsund, prosjektleder for Teft-stipend, i Sparebanken Møre i en pressemelding.

I tillegg til Sigrid Kleive og Marie Løvås fikk 14 andre talenter hvert sitt stipend på 50.000 kroner:

Aleksander Skoglund (19), Molde, Andreas Skoglund (17), Molde, Anne Skorpen (22), Ålesund, David Stige (17), Molde, Edvard Solli (17), Molde, Isak Albert Solheim Kvamme (19), Ålesund, Johanna Søvik Lausund (23), Ålesund, Jonas Hesthaug (21), Stranda, Jonas Flemsæter Hamre (26), Sykkylven, Julia Sofie Fjærli (23), Tomrefjord, Kristine Gulbrandsen (17), Skodje, Oda Sofie Kilsti (19), Skodje, Simon Steinshamn (20), Tingvoll, Tora Ose (16) fra Ørsta.