Slapp unna anmeldelse denne gangen:

Politiet stoppet bil som kjørte for sakte

Nyheter

Torsdag ettermiddag stoppet politiet en bil som kjørte sakte og skapte kø over Ørskogfjellet.

Det melder Møre og Romsdal politidistrikt i en Twittermelding.

Ifølge meldingen slapp fører unna anmeldelse på grunn av omstendighetene, men fikk ett muntlig pålegg.

– I dette tilfellet hadde personen en forklaring som til en viss grad holdt vann. Derfor vurderte politiet ut fra en helhetsvurdering at fører skulle få et muntlig pålegg. Det opplyser operasjonsleder Svein Harsjøen i Møre og Romsdal politidistrikt.

Patrulje fulgte bilen

I utgangspunktet er det å forstyrre trafikken ved å kjøre for sakte over en lengre periode brudd på Vegtrafikklovens paragraf 3, men ifølge Harsjøen er det vanskeligere å vurdere hvor langt en lengre periode er. I tillegg er det vanskeligere å bevise enn fartssynderne som er for harde på gassen.

– Det er lettere å bevise at folk har kjørt for fort. Det gjør vi med lasermåling. Å bevise at noen har hindret trafikken ved å kjøre for sakte over en lengre periode er mer krevende. Det krever en annen type kontroll, sier Harsjøen som legger til at en patrulje i dette tilfellet fulgte den aktuelle bilen et godt stykke.

– I dette tilfellet kjørte fører for sakte over en for lang distanse, sier han.

Politiet anmoder folk til å slippe andre forbi dersom de av en eller annen grunn ikke kan holde fartsgrensen.