Bevæpna politi på 17. mai

Over hele fylket vil det bli bevæpna politi på nasjonaldagen.

Bekrefter: Politimester Ingar Bøen forteller at også innsatspersonell i Møre og Romsdal politidistrikt vil være bevæpnet på 17. mai  Foto: Vetle Birkevold Farstad

Nyheter

Politidirektoratet opplyste fredag at politiets innsatspersonell over hele landet kommer til å være bevæpnet på nasjonaldagen. Dette gjelder også for Møre og Romsdal politidistrikt.

– Over alt der vi har innsatspersonell til stede vil de være bevæpnet, forteller politimester Ingar Bøen til Sunnmørsposten.

Dette blir første gang siden 2015 at politiet i vårt distrikt er bevæpnet på nasjonaldagen, og politimesteren forteller at dette er som følge av en generell trusselvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste, PST.

Politidirektoratet: Operativt politi i hele landet skal være bevæpnet under 17. mai-feiringen

Politiets innsatspersonell over hele landet skal være bevæpnet under større arrangementer og folkeansamlinger 17. mai, opplyser Politidirektoratet.


Sperringer

I fjor ble det, blant annet i Molde, satt opp trailere som sperringer for å forhindre at biler skulle klare å kjøre inn i folkemengden. Politimester Bøen forteller at dette er noe som kan bli vurdert i år også.

– Det er en løpende vurdering som vi må ta. Hovedfokuset vårt vil hele tiden være å redusere risikoen for at noe skal kunne skje, forteller han.