Gave til Matfestivalen

200.000 til gode matvaner

Matfestivalen har fått 200.000 kroner for å få barn og unge til å like fisk.

Gave Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (t.v.) kunne torsdag ettermiddag overrekke 200.000 kroner til Trine Klemetsen og matfestivalens satsing på unge.  Foto: Johan Behrentz

Nyheter

Det var fiskeriminister Harald Tom Nesvik som torsdag ettermiddag kunne overrekke sjekken fra regjeringa til lederen av Matfestivalen i Ålesund, Trine Klemetsen. Festivalen markerer i år 35 år.

Overrasket

- Jeg er overveldet. Dette hadde jeg ikke ventet, sier en lett skjelven Trine Klemetsen, som fikk sjekken på scena foran deltagerne på konferansen The Next Wave på Giske.


Matfestivalen med ny arena

Årets festival blir holdt i området rundt Skansekaia.


Fiskeriministeren mener Barnas Matfestival, med mål om å få barn og unge til å spise mer fisk, er svært verdifullt.

Gode opplevelser

- Jeg har gjort mitt for å spise mer fisk. Men jeg ønsker at også flere skal oppdage fisk som god middag, sa Nesvik med en viss sjølironi.

Trine Klemetsen sier til Sunnmørsposten at man i forbindelse med årets matfestival vil engasjere barna og gi dem gode opplevelser.Tilberede sjøl

- De fleste liker fisk, men de bør tilberede den sjøl. Det må starte med oss voksne. Når du unge flytter på hybel, trenger de å lage å vite hvordan de tilbereder sin egen mat, sier Klemetsen, som vil invitere inn til et mattelt der man kan få lage sin egen mat.

- Det er ikke nok med teori, sier Klemetsen.