Listhaug: Vil fortsette å være en tydelig politiker

Sylvi Listhaug (Frp) sier hun vil bruke mye taletid på å snakke om eldre og pleietrengende fremover, men at hun vil fortsette å være en tydelig politiker.

Nøkkeloverrekkelse til ny eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nyheter

Fredag ettermiddag overtok Listhaug nøklene til sitt nye kontor som eldre- og folkehelseminister. Hun lover at hun vil fortsette å være en tydelig politiker i rollen som statsråd.


Solberg: – Har tatt opposisjonen på ordet

Statsminister Erna Solberg sier hun har tatt opposisjonspolitikerne på ordet når hun nå har gitt Frp-nestleder Sylvi Listhaug regjeringscomeback.Sylvi Listhaug gjør comeback – utnevnt til eldre- og folkehelseminister

Påtroppende Frp-nestleder Sylvi Listhaug gjør comeback i regjeringen – ett år etter at hun gikk av som justis- og beredskapsminister.


Listhaug måtte i fjor vinter gå av etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. På spørsmål om hun har lært noe av sin forrige statsrådsperiode, svarer Listhaug:

– Det var snøen som falt i fjor. Jeg har hatt et år hvor jeg har lært kjempemasse. Jeg har lært om livet på Stortinget. Jeg har fått lov til å reise rundt og har trivdes veldig god med det, sier Listhaug.


Grande har smørbrødlista klar til eldreminister Listhaug

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ser fram til at Sylvi Listhaug (Frp) nå bruker energien sin på å gjøre hverdagen bedre for de eldre.Ropstad maner til godt samarbeidsklima etter Listhaug-comeback

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ber statsrådene om å sørge for et konstruktivt samarbeid etter at Sylvi Listhaug er tatt inn i regjering igjen.


Fremover vil hun rette oppmerksomheten mot eldre og pleietrengende, men den påtroppende Frp-nestlederen kan ikke love at hun vil bruke all sin taletid på fagfeltet.

– Eldreomsorg er et område der det er større politisk enighet enn for eksempel innvandring. Jeg kommer til å fortsette å være meg selv, velgerne gjennomskuer om jeg ikke er det.

– Jeg er også leder for utvalget for politikkutvikling i Frp. Det engasjementet har jeg uansett, fortsetter hun.


Ferdig med livet i Oslo

Flytter hjem til Ørskog

Etter 20 år i Oslo flytter Frps Sylvi Listhaug hjem til Ørskog. – Jeg har alltid tenkt at jeg på et tidspunkt skulle flytte tilbake, sier Listhaug.